Geslaagde Fernand Roelands Memorial in Tempelhof in Brugge

Overwinning van Jymma Osei tegen Robert Kertesz. © GD
Redactie KW

Voor de zesde keer organiseerde Kings Cobra Boxing Club de Memorial Fernand Roelands in het Tempelhof in Brugge. In een volle zaal stonden maar liefst elf amateurkampen en drie profwedstrijden op het programma.

Enkele plaatselijke jongeren en leden van Boxing Club Cobra beleefden er zelfs hun debuut. De eerste die aan de beurt was, was Aramkhel Shamshad. Hij verzilverde de eerste kans voor zijn club om een overwinning in de wacht te slepen tegen Driss Dehou van BC Celtix, een ploeg uit Oost-Vlaanderen.

Ook debutant Jonas Jouck bokste een voortreffelijke wedstrijd tegen Sam Noori van BC Wimme en Aslan Aidamirov zorgde met een technisch KO voor de derde zege op rij van de organiserende club.

De hoofdmoot van de plaatselijke boksers was echter weggelegd voor Jymma Osei uit Brugge. Hij moest zes keer drie minuten het canvas op tegen Robert Kertesz uit Roemenië. Dit heerschap viel niet te onderschatten, want hij had nog geen enkele verliespartij laten optekenen in zijn jonge carrière.

Zaal gaat uit de bol

Tot in ronde drie gingen beide boksers op bepaalde momenten hun kans, maar geen van beide kon zijn stempel zetten. Pas op het einde van ronde drie ging de Bruggeling vlot door de Roemeense verdediging. In de vierde ronde ging Jymma op zijn elan door en liet hij zijn tegenstrever alle hoeken van de ring zien.

Ook de echtgenote van Benoit Poulain (Club Brugge) hier in het rood, stond in de ring. Het werd match nul tegen Kelly Danioko.
Ook de echtgenote van Benoit Poulain (Club Brugge) hier in het rood, stond in de ring. Het werd match nul tegen Kelly Danioko.© GD

De zaal ging uit de bol en na twee minuten en 10 seconden wierp de Roemeense hoek de handdoek. De vijfde overwinning voor de organiserende club was een feit.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier