Genomineerden sporttrofeeën bekend: drie op een rij voor Marlon?

De jury voor de sporttrofee: v.l.n.r. Jochen Maes (sportfunctionaris Blankenberge), Els Vandycke (sportfunctionaris Oudenburg), Dirk Poppe (voorzitter sportraad Oostende) en de sportjournalisten Fons Roets en Peter Rossel. © PR
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Vrijdagavond 1 december kent Stad Oostende tijdens het Feest van de Sport in de Grote Post zes sporttrofeeën toe. Een vijfkoppige jury maakte de namen van de drie genomineerden per categorie bekend.

Met deze uitreiking van de trofeeën van Sportverdienste huldigt Stad Oostende jaarlijks atleten en sportploegen die unieke prestaties hebben neergezet. Voor deze editie legde de jury de prestaties in de weegschaal die werden geleverd in de periode van september 2022 tot en met augustus 2023. Natuurlijk kijken velen vooral uit naar de sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar. Stad Oostende reikt echter ook nog trofeeën uit voor de beste jeugdsportploeg en jeugdsporters.

Sportman en -vrouw

Helena Ponette (atletiek), Fran Vanhoutte (skeeleren) en Lotte Vanhauwaert (zwemmen) zijn de genomineerden als “sportvrouw van het jaar”, een trofee die Emma Plasschaert twaalf maanden geleden won.

Marlon Colpaert (roeien) is kandidaat voor een derde prijs op rij als “sportman van het jaar”, maar hij heeft concurrentie van Giebe Algoet (atletiek) en Indra Médard (skeeleren).

Er zijn slechts twee genomineerden voor de titel “sportploeg van het jaar”: Filou BC Oostende (basketbal) en Ostend Pirates (American football).

Jonge talenten

Drie meisjes komen in aanmerking voor de trofee “jeugdsportster van het jaar”: Marit Janssens (roeien), Anaelle Deweerd (zwemmen) en Lyssa Vansteenkiste (skeeleren).

Brent Deklerck (gymnastiek) zou zichzelf kunnen opvolgen als “jeugdsporter van het jaar”, maar hij moet het opnemen tegen Beau Brunclair (skateboarden) en Yannick Delanghe (atletiek).

Voor de jeugdsportploeg bekwamen KRNSO, acht met stuurvrouw U19 (roeien), de U21-ploeg van BC Oostende (basketbal) en het U19-team van Royal Ostend Swimming Club (waterpolo) een nominatie.

Eveneens focust Stad Oostende die feestavond op een bijzondere sportprestatie.

Wie het Feest van de Sport wil meemaken, kan gratis tickets verkrijgen via het UiTloket of online via www.oostende.be/feestvandesport

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier