https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gemeente De Haan investeert in ‘calesthenics parc’

Het nieuwe ‘calesthenics parc’ aan het sport- en recreatiecentrum Haneveld.© wkv
Het nieuwe ‘calesthenics parc’ aan het sport- en recreatiecentrum Haneveld.© wkv
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het gemeentebestuur van De Haan investeerde aan het sport- en recreatiecentrum Haneveld 15.000 euro in de aanleg van een ‘calesthenics parc’, een uit de VS overgewaaide rage die het midden houdt tussen fitness en turnen.

Met een QR-code kan je de oefeningen bekijken op je smartphone. “Een work-out in de gezonde buitenlucht is meer dan welkom, zeker nu de indoorfitnesscentra al geruime tijd gesloten zijn”, motiveert sportschepen Mathieu Delbarge de aankoop. Hij roept wel op om de coronamaatregelen te respecteren. “Na ieder sportmoment kunnen gebruikers de handen ontsmetten aan de daartoe voorziene ontsmettingszuil”, klinkt het.

Het calesthenics parc werd ingericht ter hoogte van de groene zone naast voetbalterrein 4. Het is dagelijks vrij toegankelijk voor iedereen. “Ook de sportclubs kunnen gratis gebruikmaken van de toestellen voor hun trainingen”, aldus Delbarge.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten