Geluwenaar Hannes Cool tweede in Flanders Fields Triathlon

Winnaar Rob Woestenborghs kwam wandelend over de streep. © EF
Redactie KW

Rob Woestenborghs heeft de triathlon van Ieper gewonnen. De Oudenaardenaar finishte met kleine voorsprong op Geluwenaar Hannes Cool.

Derde werd Alexis Krug. De atleet uit het Meetjesland kleurde de wedstrijd in het zwem-en fietsonderdeel maar kraakte in de laatste 5 km van de loopproef. Inge Couckuyt won de wedstrijd bij de dames. Glenn Valentin was met een 11de plaats de beste Ieperling. Er kwamen 500 triatleten aan de start.

Iron Man

Rob Woestenborghs die aan zijn afscheidsjaar bezig is kwam wandelend over de streep. “Altijd leuk om de kinderen even te groeten. Dat ik ook de finale liep met een bloedende teen heeft daar niets mee te maken.” Geluwnaar Hannes Cool werd tweede. “Dat ik hier in mijn triathlon niet kon winnen is natuurlijk jammer. Het is echter geen schande om van een triatleet als Rob te verliezen. Chapeau voor zijn palmares.” Hannes Cool neemt op 4 oktober deel aan de Iron Man in Barcelona. Het wordt zijn derde van het jaar. “Ik hoop er een top 5 te behalen. Dit zou me het vertrouwen geven om volgend jaar de Iron Man van Hawaï te lopen.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten