Geen zomerstop voor badmintonclub Rekkem:”Zolang we rechtstaan, blijven we spelen”

Tijdens de zomermaanden kreeg Badmintonclub Rekkem meer speeluren, zodat ze in kleinere bubbels konden oefenen. (foto WO)
Redactie KW

Tijdens de zomer bergen de leden van Badmintonclub Rekkem traditioneel twee maanden lang hun rackets en shuttles op, alvorens in september met frisse moed het nieuwe sportjaar aan te vatten. Maar deze zomer gelastte de club uitzonderlijk geen stop in en werd er lustig verder gebadmintond.

“We hebben dan ook meer dan twee maanden stilgelegen door de coronacrisis”, verduidelijkt voorzitter Bart Surmont. “Pas in juni ging de sporthal opnieuw open en konden we weer spelen. De allereerste oefensessie was meteen volzet, iedereen keerde met volle goesting terug.”

Normaal blijft de sporthal tijdens de vakantiemaanden gesloten, maar de stad bood aan de badmintonclub de mogelijkheid om tijdens de vakantieperiode verder te gebruik te maken van de sportinfrastructuur in de Lauwestraat. “Die geste compenseert de lange lockdownperiode en we zijn daar erg erkentelijk voor. Nu maar hopen dat we kunnen blijven spelen en dat er geen nieuwe lockdown meer volgt”, aldus de voorzitter.

Harde kern

De badmintonclub is een recreatieve club, waar op woensdagavond tussen 20.30 en 23 uur de shuttles gezwind over en weer geslagen worden. “We spelen geen competitie, maar dat wil niet zeggen dat er niet met inzet en passie gespeeld wordt. We spelen op zeven terreinen. Iedereen krijgt de kans om mee te doen. We beginnen de avond met dubbelspel, waarbij regelmatig eens geswitcht wordt. Later op de avond wordt er vooral enkelspel gespeeld.”

Tornooi geannuleerd

De club heeft niet de behoefte om elders tornooien te spelen. Het enige tornooi op de clubkalender is dat van badmintonclub Menen, dat in de Rekkemse sporthal betwist wordt. “Maar dat tornooi werd door de lockdown geannuleerd. Ons jaarlijks clubetentje, dat normaal samenvalt met dat tornooi, hadden we dit jaar toevallig vroeger gepland en dat is dus wel nog net kunnen doorgaan.”

Een groepje vijftigers vormt de harde kern van de club. “Achteraf na een avondje badminton vertellen we elkaar onze pijntjes. Maar zolang we rechtstaan, blijven we spelen”, lacht de voorzitter. “De toekomst van de club oogt rooskleurig. We groeien geleidelijk en de laatste tijd vinden ook een aantal jongeren de weg hierheen.” (CB)

Badmintonclub Rekkem

Voorzitter: Bart Surmont (60).

Aantal leden: 25-tal, mannen en vrouwen tussen 20 en 70 jaar oud.

Lokaal: Sporthal Ter Steenlandt in de Lauwestraat 66 in Rekkem.

Het lidgeld voor een jaar bedraagt 60 euro. Nieuwe leden kunnen eerst eens drie avonden gratis proefspelen. Contactpersoon is piet.bossier@telenet.be.