Geen zege voor Jong CBL Kortrijk bij rentree in eerste nationale

© Foto LLV
Christof Decraene

De Kortrijkse minivoetbalploeg verloor met 3-7 van Synergie Merelbeke.

Kortrijk startte verschroeiend en greep de bezoekers meteen naar de keel. Maar dat offensief resulteerde in slechts een doelpunt: 1-0 na het eerste quarter. Zelfde scenario in de tweede periode. Merelbeke moest pompen om niet te verzuipen en mocht zich gelukkig prijzen dat Kortrijk een schepcorner miste. Op vrije trap werd het integendeel zelfs 1-1.

Kortrijk leek na de rust het tempo van in de eerste twee periodes niet meer aan te kunnen. Twee minuten ver na de pauze en op strafschop werd het 1-2. Toen enkele minuten later Kortrijk een derde treffer slikte, brak de veer bij de thuisploeg. Merelbeke liep zelfs tot 1-5 uit voor Kortrijk nog kon tegenscoren om het derde quarter met 2-5 te eindigen.

In het slotkwartier was Jong CBL niet meer in staat om nog een slotoffensief te plaatsen. Er werd nog wel wat druk gezet, maar het waren de bezoekers verder konden uitlopen (2-7). Op schepcorner werd het uiteindelijk nog 3-7. (CDW)