Geen twee zonder drie voor Florian Van Acker

Winnaar Florian Van Acker met zijn tegenstander in de kwartfinale, Sar Van Bostraeten. © foto FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

TTC Drive Oostende mocht zaterdag liefst 91 deelnemers inschrijven voor de derde manche van het zomertornooi ‘Oostende Beweegt’. De eerste twee manches, met 73 en 81 deelnemers uit het hele land, werden met grote overmacht gewonnen door paralympiër Florian Van Acker.

Ook de derde manche schreef Florian op zijn naam. Hij had het in de finale wel knap lastig tegen Senne Heremans, B4 uit Merelbeke. De derde plaats ging naar Tom Vanderhaeghen (B4 – Rooigem). Bart Van Laere (B2 – Stekene) pakte de vierde plaats. De B-finale werd gewonnen door Xavier Maes, C0 en lid van TTC Drive Oostende.

Opmerkelijk voor het succesvol tornooi is dat twee dames binnen de top acht eindigden. Sar Van Bostraeten (C0 -Stekene) verloor in de kwartfinales van Florian Van Acker. Kimberley Van Hecke (D2 – Rooigem) moest het onderspit delven tegen Tom Vanderhaeghen (B4 – Rooigem).

Schitterende accommodatie

Ook opmerkelijk is de prestatie van de 51-jarige Laurent Pollart (C4 – TTC Drive Oostende), die een mooie achtste plaats in de wacht sleepte.

“Ik speel al van mijn zes jaar tafeltennis”, vertelt Laurent, die meestergast is in de industriële bouw. “Mijn vader was voorzitter van de club in Knokke en ‘ping-pong’ was onze familiesport. Tafeltennis heb ik steeds gecombineerd met poolbiljart en snooker.”

Strijden voor gouden medaille

“Ik heb wel wat balgevoel. Mijn 15-jarige zoon Gilles was lid van TTC Eeklo. Vorig jaar zijn we samen lid geworden van TTC Drive Oostende, omdat ik de begeleiding hier beter vind en de club beschikt over een schitterende zaal. Ik speel in de B-ploeg, tweede provinciale, Gilles speelt in de D-ploeg. Op 51-jarige leeftijd, ranking C4, ben ik fier de kwartfinales van de derde manche te halen”, vertelt Laurent.

“Ik verloor nipt met 2-3 van Bart Van Laere, een B2 uit Stekene. In de eerste manche had ik het geluk en de eer te mogen spelen tegen Florian Van Acker. De paralympische kampioen was drie klassen sterker. Ik denk dat hij in Tokio weer zal mee strijden voor de gouden medaille en ik wens hem daar veel succes.”

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.