https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geen Spelen voor Delfine Persoon: “Daar had ze altijd van gedroomd”

Delfine Persoon.© Belga
Delfine Persoon.© Belga
Redactie KW

Geen kwalificatietornooi meer voor de boksers en dus ook geen Olympische Spelen voor Delfine Persoon. Voor de meervoudige wereldkampioene lijkt zo een triest einde aan haar fenomenale carrière te komen. “Hopelijk komt er nog een soort van afscheidswedstrijd”, aldus sportjournalist en bokskenner Roland Lebuf.

1. Het nieuws dat het kwalificatietoernooi in juni wordt afgelast, moet een enorme klap geweest zijn voor Delfine Persoon? Het was haar laatste kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.

“Dat is zeker! Ze is zo ontgoocheld dat ze liever niet telefoneert, maar via sms vernam ik wel al iets van haar. En van Filiep Tampere hoorde ik dat ze is beginnen te wenen toen het nieuws kwam. Je moet weten: Delfine heeft altijd al gedroomd van de Spelen. Zelfs toen ze nog aan judo deed. En nu moet ze die droom definitief opbergen.”

2. De zoveelste tegenslag in het rijtje. Denk je dat ze deze nog te boven komt?

“Veel wil Delfine er niet over zeggen, maar het is goed mogelijk dat ze haar laatste kamp gebokst heeft. Normaal had ze in maart voor een wereldtitel moeten boksen tegen Maiva Hamadouche, maar dat kan niet doorgaan. Door corona, door twijfels bij de sponsors… Er waren andere meisjes uitgenodigd, maar die liggen allemaal onder contract bij Eddie Hearns. Dat is de promotor van Katie Taylor en die was na de kampen tegen Persoon duidelijk: tegen mijn boksers kamp je niet meer! Het enige wat Delfine nu nog heeft, is de opening van haar nieuwe zaal. Volgens de architect zou die in september of oktober klaar moeten zijn. Misschien dat ze ervoor toch nog een wedstrijd kunnen organiseren. Als de overheid weer wat publiek toelaat en er wat geld gerecupereerd kan worden. Een soort afscheidswedstrijd dus.”

3. Jij volgt het boksen al geruime tijd. Waar plaats je Delfine op wereldniveau?

“Bij de besten, zoniet dé beste in haar gewichtsklasse. Delfine had de wereldtitel bij de WBC, de belangrijkste boksbond. Ze heeft die titel tien of elf keer met succes verdedigd. En die kampen tegen Katie Taylor, daar is ze gewoon twee keer bestolen. Met een eerlijke jury was zij nu de undisputed wereldkampioene, de absolute nummer één van de wereld.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten