Geen podiumplaats op wereldbeker roeien in Rotterdam voor Niels Van Zandweghe

© belga

In de finale in Rotterdam eindigde de Bruggeling in een lichte dubbeltwee met Gentenaar Tim Brys op de vierde plaats.

Het is voor het eerst in twee jaar dat het duo niet in de top drie van een wereldbekermanche eindigde. De finale was voorin alvast zeer spannend. De Duitsers Rommelman-Osborne haalden het met drie seconden voor de Ieren Mc Carthy-O’Donovan en met 67 seconden voorsprong op de Noren Brun-Strandli. Drie seconden na hen finishte de Belgische lichte dubbeltwee. De boot van Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) en Gentenaar Tim Brys onder leiding van coach Frans Claes lag bijna de volledige race in vijfde positie, maar kon in de laatste vijfhonderd meter alsnog naar de vier plek sprinten. Ze finishten in 7:05.33.

De volgende afspraak voor Van Zandweghe en Brys is alvast een zeer belangrijke. Namelijk het WK in het Oostenrijkse Linz, van 17 tot en met 25 augustus. Daar moeten ze bij de eerste zeven eindigen om een definitief ticket voor de Olympische Spelen in Japan volgend jaar op zak te steken. Lukt het niet in Linz, dan zijn er nog de Europese kwalificatieregatta’s in het Italiaanse Varese (april 2020) of de finale van de Olympische kwalificatieregatta in het Zwitserse Luzern (mei 2020).