Geen Kerstcorrida maar Kerst’coronida’ in Deerlijk

De Kerstcorrida zal dit jaar niet in zijn gekende vorm kunnen doorgaan. © MVD
Redactie KW

De jaarlijkse Kerstcorrida kan dit jaar niet in zijn gebruikelijke vorm doorgaan. Onder de noemer Kerst’coronida’ zullen lopers wel de hele maand december enkele uitgestippelde parcours kunnen lopen.

“Het beeld van duizenden lopers en een veelvoud aan supporters samengepakt in het centrum van Deerlijk: het is een jaarlijkse traditie die Kerstcorrida heet, maar dit jaar ook gebukt gaat onder het coronavirus. Omdat de gezondheid van elke loper, toeschouwer en medewerker primeert hebben wij na overleg met het gemeentebestuur, de politie en de scholen De KIM & De SAM beslist om op zondag 20 december geen fysieke wedstrijd van de Corrida te laten doorgaan”, vertelt voorzitter Alain Himpe van het organiserende comité.

Toch zal er gelopen kunnen worden. Het bestuur van de Kerstcorrida bleef immers niet bij de pakken zitten en bedacht een alternatief. Onder de noemer de Kerst’coronida’ werkten ze looproutes van 5, 8, 10 en 15 kilometer uit die starten en eindigen in het centrum van Deerlijk.

De parcours zullen netjes uitgestippeld zijn en de lopers zullen ze de hele maand december op eender welk moment kunnen belopen, helemaal coronaproof dus.

Alle info over de Kerst’coronida’ vind je vanaf 15 november op de website www.kerstcorrida.be. (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier