Geen hoofdtabel voor Kimmer Coppejans op Roland Garros

© (Foto BELGA)
Redactie KW

De Oostendse tennisser sneuvelt in de laatste kwalificatieronde met 6/1 en 6/2 tegen Marco Cecchinato. Niet echt een oneer want de Italiaan speelde in 2018 nog halve finale in Parijs.

Eerder sneuvelden ook al Ruben Bemelmans, Arthur De Greef en Yanina Wickmayer. Coppejans verloor als vierde Belg kansloos van de Italiaan Marco Cecchinato (ATP-110), met als setstanden: 1/6 en 2/6. “Ik moet toegeven, dit was niet mijn mooiste uur tennis. Een ontgoochelend einde van toch wel een goede kwalificatieronde”, aldus de West-Vlaming.

De 27-jarige Cecchinato was het vijfde reekshoofd in de kwalificaties. Twee jaar geleden zorgde hij in Parijs voor een stunt door de halve finales te bereiken. Hij wipte toen onder meer David Goffin (achtste finales) en Novak Djokovic (kwartfinales).

Kimmer Coppejans, 26, hoopte voor de derde keer op de hoofdtabel van Roland Garros te geraken. Vorig jaar en in 2015 werd hij er in de eerste ronde uitgeschakeld.

David Goffin (ATP-12) opent zondagmorgen Roland Garros op het vernieuwde court Philippe-Chatrier. De 29-jarige Luikenaar doet dat tegen de 19-jarige Italiaan Jannik Sinner (ATP-79).

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier