Geen Dwars door Gullegem dit jaar

De winnaars in 2016 © KW
Redactie KW

Energy Team Zuidwest, die de organisatie van deze stratenloop had overgenomen, besliste een maand voor het event – op 11 juni – om de organisatie voor de stratenloop, gekoppeld aan een duatlon- en triatlonwedstrijd, te annuleren.

Dat maakte voorzitter Diederik Derijcke vandaag bekend. “Na uitvoerig overleg nam het ETZ-bestuur, met instemming van de werkgroep van de Capino Challenge, de moeilijke maar weloverwogen beslissing om de duatlon/triatlon Gullegem en de loopwedstrijd ‘Dwars door Gullegem’ te annuleren. Ook al stond iedereen unaniem achter deze beslissing, toch is en blijft dit voor ons een zware klap. We hebben de voorbije jaren echter steevast de lat hoog gelegd. Een organisatie afleveren die door diverse omstandigheden nog niet aan de enkels zou reiken van voorgaande edities was voor ons dan ook geen optie.”

Of ETZ in de toekomst nog met een organisatie naar buiten komt, is nog onduidelijk. “We zullen even de tijd nodig hebben om deze klap te verwerken en zullen ons nadien duidelijk moeten herbronnen over toekomstige events”, aldus nog voorzitter Diederick Derijcke.

(CDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.