Geen autorally in Kortrijk eind november: “Volgend jaar pakken we uit met nieuw parcours!”

Geen rokende motoren in Kortrijk dit jaar. © MD
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Volgens de letter van de wet zou Autostal Groeninghe nochtans de 28e editie van de 6 uren van Kortrijk kunnen organiseren. “Maar zonder onze kenmerkende ambiance en met een beperkt publiek zien we dat niet zitten”, aldus woordvoerder Sandro Delaere. Volgend jaar gaat de rally (hopelijk) wel door en dat op 27 en 28 november.

De 28e editie van de 6 uren van Kortrijk, een van de populairste autorally’s van onze streek, gaat dit jaar niet door. Normaal zou die plaats vinden op 21 en 22 november 2020. Maar zoals bij veel andere grote sportevenementen gooit de coronacrisis roet in het eten. “We willen de beslissing van Stad Kortrijk om geen grote evenementen meer te laten doorgaan, respecteren“, verduidelijkt de woordvoeder. “De beslissing kwam vanuit de organisatie zelf. We nemen die ook uit respect voor andere organisatoren en evenementen die al afgelast werden.”

Nieuw parcours

Ook een voorstel van de Rally van Ieper om een gelijkaardig evenement te organiseren in hetzelfde weekend speelt een rol. “Bovendien zien we het niet zitten om de rally te laten doorgaan zonder de kenmerkende sfeer die er rond hangt. Gewoonlijk staan er tussen de 10.000 en 12.000 toeschouwers langs het parcours. Maar uit data van Stad Kortrijk blijkt dat er tot wel 35.000 mensen naar de stad gelokt worden door de rally. Dat aantal drastisch inperken is heel moeilijk, aangezien we geen betalend evenement zijn. Er is dus ook geen ticketverkoop of registratiesysteem voorzien.”

Jaarlijks komen zo’n 160 deelnemers aan de start in Kortrijk. “Die zullen volgend jaar hun hart zeker kunnen ophalen”, belooft Sander. “We hebben al heel wat nieuwigheden voorbereid en hopen die mee te nemen naar volgend jaar. Zo is er bijvoorbeeld een gloednieuw parcours in de maak. Afspraak dus op 27 en 28 november in Kortrijk!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier