Geen A-finale voor Laurens Pannecoucke op WK kajak in Milaan

Laurens Pannecoucke (links) en Olivier Cauwenbergh haalden de finale niet in Milaan. © BELGA
Redactie KW

Op de eerste dag van het WK kajak in Milaan zijn de zeven Belgen, die donderdag in actie kwamen, er niet in geslaagd zich te plaatsen voor een A-finale. Artuur Peters en het duo Pannecoucke-Cauwenbergh waren er met hun derde plaats in de halve finales erg dicht bij. Maar omdat ze niet de snelste derde waren, werden ze naar de B-finale verwezen.

Als de adrenalinewaarden zouden kunnen gemeten worden, dan zijn die in de streek van Milaan wel extra hoog. Honderden atleten, dromend van een deelname aan Rio 2016, strijden daar voor luttele tickets.

Voor Joeri Weckx en Stasegemnaar Jonathan Delombaerde komt deze preolympische selectie nog wat te vroeg. Wellicht staan ze er binnen vier jaar veel beter voor. Toch gingen ze voluit in hun opdracht. Ze werden zesde in hun reeks in 34.111. In de halve finale gingen ze een seconde sneller, maar de tegenstand was sterker. Ze eindigden zevende en werden in de ranking daarmee 24ste.

Vreemd genoeg geen A-finale

Laurens Pannecoucke uit Zwevegem trad met zijn K2-maat Olivier Cauwenbergh aan in de K2-1000. Ze slaagden in hun opzet om een goeie reeks te varen. Ze werden tweede in 3.14.210. De semifinal was van levensbelang, want voor een Olympische selectie moet je zeker al de A-finale halen. Laurens en Olivier wilden een tweede plaats halen om zeker te zijn van de A-finale. De beste derde van de vier halve finales mocht ook door naar de A-finale.

Het Belgisch duo startte behoudend en bleef een groot deel van de wedstrijd in vierde positie. Even zag het er naar uit dat ze de klus niet meer zouden klaren, maar de Britten verzwakten en het Belgisch duo had nog een sterke finish in huis. Ze remonteerden de Britten en finishten dus derde in 3.11.702. Na die halve finales stonden ze nog altijd als beste derde, maar Litouwen deed het in de laatste halve finale net iets beter. Geen A-finale dus voor Laurens en Olivier. Het bizarre is dat de Tsjechen uit de andere halve finale wel de A-finale haalden met een minder goeie tijd.

(SJK