Geen A-finale in lichte skiff voor Niels Van Zandweghe

© Facebook Vlaamse Roeiliga

Op het Europees kampioenschap roeien in het Italiaanse Varese is Niels Van Zandweghe er niet in geslaagd de A-finale te bereiken. In de herkansingen zaterdagmorgen finishte de Bruggeling als derde.

Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) roeide in lichte skiff tot halfweg de 2 kilometer op een derde plaats en nam in het tweede gedeelte van de race zelfs voor even de koppositie over. Tijdens de laatste meters verloor hij echter aan kracht en moest hij de Pool Artur Mikolajczewski (7:14’86”) en de Spanjaard Rojas Azner (7:16’ 70) laten voorgaan.

De 25-jarige Bruggeling kwam als derde over de meet in 7:21’98. Dit was niet genoeg voor een plaats in de A-finale. Van Zandweghe was destijds, voor hij met Tim Brys in een lichte dubbel van start ging, reeds in skiff aan de slag. Hij behaalde in 2017 in die eenmansboot brons op het EK. Nu roeit hij zondag om 9.30 uur de B-finale.

Van Zandweghe neemt in Varese aan het EK deel omdat zijn Gentse kompaan Tim Brys voor de dubbeltwee de voorbije week met darm- en maagproblemen moest afhaken.