Het is voor Tas de enige en laatste kans om zich met Anke Vos en Stien Vanhoutte op de ploegachtervolging te plaatsen voor het EK in januari in Heerenveen. In Japan wil het drietal deelnemen aan die teampursuit.

Onder leiding van bondscoach Ferre Spruyt hebben de drie rijdsters zich maandenlang voorbereid. Het is de bedoeling in 2022 bij de Olympische Winterspelen in Peking te starten. Tas is van plan in Nagano ook mee te doen aan de 3.000 meter en de massastart.

Tas herstelt momenteel van een zware blessure aan de linkerenkel. Tijdens een snelheidstraining in oktober kwam ze ten val en scheurde ze twee ligamenten aan de buitenkant van de enkel en eentje aan de binnenkant. Vos, die achter haar schaatste, liep een heupblessure op. Zij moest bedanken voor de Belgische kampioenschappen in Inzell maar heeft inmiddels aan wereldbekerwedstrijden meegedaan.

Revalideren

Tas is nog aan het revalideren, meldt ze op de website van de KBSF (Koninklijke Belgische Snelschaats Federatie). "Ik moest eerst twee tot drie weken zo weinig mogelijk wandelen. Momenteel zit ik nog in een brace, maar ondertussen ben ik wel mijn voet zo geleidelijk aan terug aan het trainen." Met fietsen en krachttraining probeert Tas haar conditie op peil te houden. Speciale oefeningen moeten de mobiliteit in de voet terugbrengen. Voordat ze het ijs op gaat, trekt ze de skeelers aan.

"Ze skeelert of schaatst nog niet", liet Spruyt vrijdag weten. "We werken in korte fasen met de medische staf en wachten telkens hoe ze reageert. We hebben een sprankeltje hoop dat Sandrine in Japan van start kan gaan. Maar daar is het nu nog te vroeg voor. Volgende week gaat zij als alles goed verloopt haar eerste stappen op het ijs zetten."

Vanuit haar thuis in Zandvoorde heeft Tas de verrichtingen van haar ploeggenoten gevolgd. "Het is moeilijk omdat ik zelf wil meedoen maar hier thuis zit. Nu vul ik mijn dagen met trainingen, revalidatie-oefeningen en een klein beetje werken voor school en veel zetelhangen. Ik keek al twee seizoenen van The Great British Bake Off."

(BELGA)

Het is voor Tas de enige en laatste kans om zich met Anke Vos en Stien Vanhoutte op de ploegachtervolging te plaatsen voor het EK in januari in Heerenveen. In Japan wil het drietal deelnemen aan die teampursuit.Onder leiding van bondscoach Ferre Spruyt hebben de drie rijdsters zich maandenlang voorbereid. Het is de bedoeling in 2022 bij de Olympische Winterspelen in Peking te starten. Tas is van plan in Nagano ook mee te doen aan de 3.000 meter en de massastart.Tas herstelt momenteel van een zware blessure aan de linkerenkel. Tijdens een snelheidstraining in oktober kwam ze ten val en scheurde ze twee ligamenten aan de buitenkant van de enkel en eentje aan de binnenkant. Vos, die achter haar schaatste, liep een heupblessure op. Zij moest bedanken voor de Belgische kampioenschappen in Inzell maar heeft inmiddels aan wereldbekerwedstrijden meegedaan.Tas is nog aan het revalideren, meldt ze op de website van de KBSF (Koninklijke Belgische Snelschaats Federatie). "Ik moest eerst twee tot drie weken zo weinig mogelijk wandelen. Momenteel zit ik nog in een brace, maar ondertussen ben ik wel mijn voet zo geleidelijk aan terug aan het trainen." Met fietsen en krachttraining probeert Tas haar conditie op peil te houden. Speciale oefeningen moeten de mobiliteit in de voet terugbrengen. Voordat ze het ijs op gaat, trekt ze de skeelers aan."Ze skeelert of schaatst nog niet", liet Spruyt vrijdag weten. "We werken in korte fasen met de medische staf en wachten telkens hoe ze reageert. We hebben een sprankeltje hoop dat Sandrine in Japan van start kan gaan. Maar daar is het nu nog te vroeg voor. Volgende week gaat zij als alles goed verloopt haar eerste stappen op het ijs zetten."Vanuit haar thuis in Zandvoorde heeft Tas de verrichtingen van haar ploeggenoten gevolgd. "Het is moeilijk omdat ik zelf wil meedoen maar hier thuis zit. Nu vul ik mijn dagen met trainingen, revalidatie-oefeningen en een klein beetje werken voor school en veel zetelhangen. Ik keek al twee seizoenen van The Great British Bake Off."(BELGA)