Garrincha komt naar Heule met liefst negen padelvelden en zestien petanquevelden

We zien v.l.n.r. Frederic Meurisse (Garrincha), Luc Vervaecke (petanque Kortrijk), schepen Arne Vandendriessche, Philippe Ombregt (Garrincha) en Bert Coucke (sportdienst) op de plaats waar de nieuwe padelvelden en petanquebanen worden aangelegd. Op het terrein rechts komt een nieuwe parking.© Kurt De Schuytener
We zien v.l.n.r. Frederic Meurisse (Garrincha), Luc Vervaecke (petanque Kortrijk), schepen Arne Vandendriessche, Philippe Ombregt (Garrincha) en Bert Coucke (sportdienst) op de plaats waar de nieuwe padelvelden en petanquebanen worden aangelegd. Op het terrein rechts komt een nieuwe parking.© Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

De kogel is door de kerk: Garrincha zal de padel- en petanqueclub aan SC Wembley Heule bouwen en in 2023 uitbaten. “Dit wordt de grootste club van West-Vlaanderen en ook de eerste indoor padelclub van deze provincie”, zeggen Philippe Ombregt en Frederic Meurisse van Garricha. Het kostenplaatje van de padel- en petanqueclub en de nieuwe horecazaak bedraagt 3 miljoen euro.

Garrincha is gespecialiseerd in urban sports en heeft al padelvelden in Antwerpen en Charleroi. Op het sportcentrum Wembley komen negen padelvelden en zestien petanquevelden, meteen goed voor een van de grootste van België. Garrincha is tevreden dat ze dit in Kortrijk kunnen realiseren. “We geloven echt in het potentieel van de club én de stad. De combinatie tussen padel en petanque is uniek en zal voor een leuke vibe zorgen. Hierdoor zullen we ook iedere dag van de week en op elk moment activiteit hebben in ons centrum”, aldus zaakvoerders Philippe Ombregt en Frederic Meurisse van Garrincha.

Een projectbeeld.© Garrincha
Een projectbeeld.© Garrincha

Twee jaar geleden was padel voor het grote publiek alsnog een nobele onbekende sport, maar ondertussen is het in de sportwereld uitgegroeid tot een ware hype. Stad Kortrijk besloot dan ook een padelclub te herbergen. Dit binnen het kader van Masterplan Wembley, het plan dat dit sportcentrum een groener en meer open karakter moet geven. Sportcentrum Wembley wordt getransformeerd naar een open recreatiedomein.

9 padel- en 16 petanquevelden

De club zal architecturaal een grote meerwaarde betekenen voor het sportpark en de wijde omgeving. Tegen de Leynvaalsstraat liggen er 8 outdoor petanquevelden met ernaast een buitenterras. Dit terras geeft dan weer uit op de bar waar er meteen ook 4 indoor velden liggen. Meer naar de Vlasbloemstraat toe bevindt zich het indoor sportgedeelte met 5 padelvelden en nog eens 4 petanquevelden die vooral Petanqueclub Kortrijk zal gebruiken. Nog dieper gelegen komen de 4 outdoor padelvelden.

Horeca kloppend hart

De horecazaak die onderdeel is van de club, wordt het kloppend hart van de Wembley en zal alle clubs (padel, petanque, turnen, atletiek, judo, worstelen en amateurvoetbal) hier verbinden. “Op deze manier leggen we de Wembley in haar definitieve plooi. De padel- en petanqueclub is een win-win voor zowel investeerder als stad. Alles samen een investering van 3 miljoen euro”, vertelt Arne Vandendriessche, schepen van Sport. “Daarnaast investeert de stad 5.2 miljoen in onder andere atletiekfaciliteiten, extra gebouw en een voetbalveld voor deze site Wembley.” De schepen wijst er ook op dat padel toegankelijk moet zijn voor iedereen. “Het mag geenszins een elitair gedoe worden”, aldus de schepen van Sport.

Geen ‘tok-tok-tok’ geluid

Er is ook gedacht aan geluidsoverlast van de outdoor padelvelden. Padel is een racket- en balsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), een mix van squash en tennis. Het maakt meer lawaai dan tennis. De kans bestaat dat een ergerend tok-tok-tok als geluidsoverlast voordoet “De buurtbewoners hoeven niet te vrezen van geluidsoverlast”, zegt schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “Aan de outdoor padelvelden komt een berm om het geluid maximaal te breken.”

De indoor padelvelden.© Garrincha
De indoor padelvelden.© Garrincha

De Petanqueclub Kortrijk is verheugd met de komst van zestien nieuwe petanquevelden. Deze club verhuist in 2023 naar SC Wembley. “Met deze grote stap kan onze club zich nu volledig focussen op de petanquesport en de ontwikkeling hiervan”, zegt Luc Vervaecke, ondervoorzitter van Petanqueclub Kortrijk. “Als club hebben we de ambitie om verder te groeien op competitief vlak en ook petanque bekender te maken bij het grote publiek.”

Met deze forse uitbreiding wordt het Heuls sportcomplex Wembley de grote broer van het Kortrijks sportcampus Lange Munte.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten