Gabi Geanta: “Play-offs halen is ons eerste doel”

Gabi Geanta begint aan zijn dertiende opeenvolgende seizoen bij de Kortrijkse waterpoloclub. © VDB
Redactie KW

Dit weekend start het nieuwe waterpoloseizoen. Vorig seizoen haalde KWK Kortrijk de play-offs niet, dit keer is coach Gabi Geanta erop gebrand om beter te doen. Brussels, de eerste tegenstander van KWK, is gewaarschuwd.

“We hebben er de beste voorbereiding sinds jaren opzitten”, opent Gabi Geanta, die aan zijn dertiende seizoen als coach van KWK toe is. “Omdat we vorig seizoen veroordeeld werden tot het spelen van play-downs, besloten we om vanaf dat moment al de voorbereiding op het nieuwe seizoen te starten. Want die play-downs, die we zonder veel moeite winnend afsloten, waren immers van geen groot belang. We zijn dus al sinds februari begonnen aan een specifiek trainingsprogramma voor het komende seizoen. Om die aanloop niet te veel te onderbreken, hebben we de zomervakantie ook bijzonder kort gehouden. De ploeg is klaar.”

Toch loopt niet alles helemaal zoals de coach het zou willen. “Zo kan Stan Caron, die op Erasmus is, pas vanaf de tweede competitiehelft weer met ons meespelen. En Liederik Cordonni is geblesseerd, ik heb nog geen idee wanneer hij helemaal fit zal zijn. Maar er is ook goed nieuws, zoals onze aanwinst Michiel Dehooge, een jonge speler die overkomt van Sint-Niklaas.”

Titel en bekerfinale

KWK start zaterdag de competitie in eigen bad tegen Brussels. “Ik verwacht dat Brussels sterk voor de dag zal komen. Het beschikt ook over een trainer die de hoogste klasse kent. Met onze extra lange voorbereiding hebben we een troef in handen, maar dat is slechts een begin. Tijdens de match moeten we nog ons niveau zien te halen en vooral de concentratie te behouden.”

Onze ambitie is groot. Ik wil hoog mikken, maar na vorig seizoen is het eerste doel om de play-offs te halen. Pas als we daar zekerheid over hebben, kunnen we aan de titel denken. En de bekerfinale spelen zou ook mooi zijn”, besluit Gabi Geanta. (GH)

Zaterdag 23 september om 19.45 uur: KWK Kortrijk – Brussels.