Fusie tussen judoclubs van Wervik en Geluwe

© LLW
Redactie KW

De judoclubs van Wervik en Geluwe gaan voortaan als één club door het leven.

Voorzitter Sven Garreyn van de Geluwse judoclub: “Onze fusieclub kreeg de naam Akogare, wat staat voor respect en bewondering voor iemand die men ooit hoopt te evenaren. Dat is een perfecte samenvatting van alles waar judo voor staat.”

Ondervoorzitter van de nieuwe club wordt Lieve Demyttenaere van Judoclub Wervik: “De aanzet voor de fusie werd gegeven door het Wervikse stadsbestuur, dat ons vorig jaar uitnodigde om van gedachten te wisselen over de vernieuwingen die gepland stonden in sporthal Ter Linde. Onze beide clubs gingen kort na de zomer samen zitten voor eerste verkennende gesprekken. Amper een paar maanden later namen we de beslissing om over te gaan tot een fusie. We beseften al snel dat beide clubs voor dezelfde waarden staan en hetzelfde doel hebben. We kunnen elkaar versterken door samen te werken.”

Sven vult aan: “Akogare is onze nieuwe, gezamenlijke naam. Ons nieuw logo bestaat uit elementen van de oude logo’s van beide clubs: de Japanse poort van het Geluwse logo werd gecombineerd met de judoka’s uit het Wervikse logo. Er werd een zwarte gordel aan toegevoegd en een rode bol die refereert naar de Japanse vlag.”

De fusieclub zal dit sportjaar verder trainen in de respectievelijke sportzalen, zoals ze jarenlang deden. “We zullen wel al gezamenlijke activiteiten organiseren. We willen aftasten en proberen, om zo te groeien naar een duurzame samenwerking”, aldus beide voorzitters.

(LLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier