Frederik Van Lierde viert internationaal afscheid met negende plaats

Frederik Van Lierde maakt een kruis over zijn internationale triatloncarrière. © belga
Redactie KW

In zijn laatste internationale wedstrijd heeft Frederik Van Lierde beslag gelegd op de negende plaats. De triatleet uit Menen eindigde in het gezelschap van twee West-Vlamingen; uit Roeselare en Izegem, in de top tien van de 70.3 Ironman van Les Sables d’Olonne. Volgend weekend neemt Van Lierde in zijn eigen stad officieel afscheid in een wedstrijd die hij zelf organiseert.

Frederik Van Lierde zwom, fietste en liep in het westen van Frankrijk pas zijn eerste wedstrijd van het jaar, tevens zijn laatste buiten onze landsgrenzen. Vorig jaar won hij nog in Les Sables. Dit jaar verschenen 1.400 deelnemers aan de start.

Na het zwemmen en het fietsen lag Van Lierde in negende positie. Tijdens het lopen kon hij wat plaatsen opschuiven, maar die moest hij iets later opnieuw prijsgeven. Hij finishte uiteindelijk in 3u51’32”.

Lees verder onder de foto

Frederik Van Lierde nam zondag in Les Sables d'Olonne afscheid van de internationale triatlonsport.
Frederik Van Lierde nam zondag in Les Sables d’Olonne afscheid van de internationale triatlonsport.© BELGA

De winst was voor de halve Belg Rudy Von Berg. Pieter Heemeryck werd eerste landgenoot op de derde plaats.

Na zijn winst vorig weekend in Viersel kon Sybren Baelde met veel vertrouwen aan zijn wedstrijd beginnen. De triatleet uit Roeselare, in 2002 nog bruidsjongen op het huwelijk van Frederik, finishte als achtste in 3u51’20” voor Van Lierde en Kenneth Vandendriessche uit Izegem die tiende werd in 3u52’31”.

Zondag is er de halve triatlon in Menen, daar zet Frederik Van Lierde na 23 jaar een punt achter zijn rijk gevulde profcarrière, met onder meer winst in Hawaï in 2013. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.