Frédéric Vervisch op het podium in 24 Hours of Spa

Het team van Frédéric Vervisch. © Attempto Racing
Redactie KW

De autopiloot uit Kortrijk greep de voorbije twee edities van de 24 Hours of Spa telkens naast het podium. Als een fabriekspiloot van Audi werd hij dit keer knap tweede na Laurens Vanthoor.

Het circuit van Spa-Francorchamps zorgde voor een spannende strijd tussen de twee teams. De Porsche van Laurens Vanthoor uit Zolder vormde voor de 24-uren een team met de Brit Nick Tandy en de Nieuw-Zeelander Earl Bamber. Hun grootste concurrent was de Audi van Kortrijkzaan Frédéric Vervisch met de Zwitser Patric Niederhauser en de Italiaan Mattia Drudi. Hun Attempto Racing Audi finishte na 527 ronden op amper 4.687 seconden van de winnaars. De race, die voor de 72ste keer werd gehouden, had zonder publiek plaats, met een eindfase in de regen. Laurens Vanthoor behoort voor de tweede keer tot het winnende team in de 24 Uren van Spa. In 2014 triomfeerde de Limburger al eens eerder.

Het was lang niet zo zeker wie de favorieten waren. Pas zondagnamiddag, nadat een stevige regenzone voorbij trok, kwamen de Porsches op de voorgrond en maakte de wagen van Vanthoor de meeste indruk. Maar na een neutralisatie door een crash werd het toch nog een spannend slot. Pas een goed halfuur voor het einde kon de wedstrijd worden hervat en gaf de Limburger zijn eerste plaats niet meer prijs.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier