Fran Vanhoutte pakt goud op EK inline skaten

© (Foto FRO)

Zwaantje Fran Vanhoutte (17) heeft op 10 km punten/afvalling bij de juniores ladies de gouden medaille behaald.

Ze reed een verstandige race en pakte in de eerste ronden al zes punten. Halfweg dreef ze haar puntentotaal op naar 10 punten. Met nog 17 ronden te gaan telde Fran 12 punten. In het slot van de wedstrijd, bleef ze voortdurend in de kopgroep meedraaien. Ze finishte met 19 punten en pakte met voorsprong het goud, voor de Tsjechische Katerina Kanova (14p.) en de Italiaanse Elena Rosetta (11p.).

Fran Vanhoutte, kandidaat voor nog meer EK-medailles, is de zus van Stien Vanhoutte, die samen met Sandrine Tas (beiden Zwaantjes Roller Club), forfait gaf voor het EK om in Nederland het schaatsseizoen voor te bereiden.

Jason Suttles (HEV) en Indra Médard (ZRC) gingen voor België van start in de 10km punten/afvalling seniores heren. Médard moest vroeg afhaken. Suttels wist 6 punten te sprokkelen en finishte daarmee op de vijfde plaats. De race werd gewonnen door de Portugees Diogo Marreiros met 19 punten. Het EK in Canelas (Portugal) eindigt zondag met de marathon. (FRO)