Fran Vanhoutte breekt 45 jaar oud record van Annie Lambrechts

© FRO
Redactie KW

Op de 1.500 m bij de dames werd zondag de eerste nationale skeelerwedstrijd sedert de corona-uitbraak georganiseerd door Zwaantjes Roller Club Zandvoorde. Alle Vlaamse clubs (Brugge, Zemst, Heverlee, Tienen) namen deel.

Op de meeting werd een succesvolle poging gedaan om het 45-jarig oude Belgisch record van Annie Lambrechts, op de middenlange afstand van 1.500m, van de tabellen te vegen. De recordtijd, toen nog op rolschaatsen gereden, stond op 2’30”900 en werd gevestigd in Innsbruck (Oostenrijk).

Deze afstand werd niet altijd gereden op de internationale meetings en dat verklaart waarom het record zo lang heeft standgehouden. Met skeelers, wieltjes inline, gaat het er, de jongste jaren, veel sneller aan toe en de organisatoren van ZRC hadden er het volste vertrouwen in dat Fran Vanhoutte, in de vorm van haar leven na de lange lockdown, het record zou verbreken.

Aangemoedigd door een enthousiast publiek realiseerde Fran een supertijd van 2’23″351, meer dan zeven seconden beter dan het vorig record. Fran Vanhoutte treedt dit seizoen aan bij de seniores dames en zal het straks moeten opnemen tegen haar zus, Stien, en Sandrine Tas. Wat een weelde voor Zwaantjes Roller Club! (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier