FORME organiseert ook dit jaar eigen loopevent: “Motivatie boost geven”

Dieter Vercaigne, Ward Truwant en Olivier Vierstraete, de drie kinesisten bij FORME die instaan voor het event.© foto AD
Dieter Vercaigne, Ward Truwant en Olivier Vierstraete, de drie kinesisten bij FORME die instaan voor het event.© foto AD
Redactie KW

FORME sports and rehab, gelegen langs de Mandellaan, pakt net als vorig jaar uit met een eigen loopevent. Naast de halve marathon komt er op zaterdag 4 september ook een wedstrijd over tien kilometer bij. “De reacties waren vorig jaar erg positief, dus willen we het concept zoveel mogelijk behouden”, klinkt het bij Dieter Vercaigne.

Op 17 oktober 2020 organiseerde FORME voor het eerst een halve marathon. Door het grote enthousiasme van toen besloot het team ook dit jaar een loopevent te lanceren. “Bij FORME begeleiden en behandelen we zelf atleten en die zagen vorig jaar al hun doelen wegvallen. Velen mikten bijvoorbeeld op de marathon van Brugge, maar door corona werden alle loopwedstrijden afgelast”, vertelt Dieter Vercaigne, zaakvoerder van FORME. “Eigenlijk was het dus de bedoeling om een event te organiseren voor een 20-tal mensen, eventueel aangevuld met nog wat vrienden. Dankzij deze uitdaging wilden we de motivatie een boost geven.”

“Wat daarna volgde, hadden we echter nooit kunnen denken. In een week tijd was ons evenement liefst 14.000 keer bekeken op Facebook en reageerden al meer dan 500 mensen. Door de maatregelen moesten we ons weliswaar beperken tot 125 deelnemers, maar het was duidelijk dat het enthousiasme erg groot was.”

Meer randanimatie

Aangezien de coronamaatregelen vorig jaar vaak onvoorspelbaar waren, werd de halve marathon toen pas een maand voordien aangekondigd. Nu wordt het evenement al vroeger wereldkundig gemaakt om zo een breder publiek te kunnen aanspreken. Bovendien komt er ook een wedstrijd over tien kilometer bij. “We merkten inderdaad dat de meeste tijden wel héél scherp waren. Door de late aankondiging en het feit dat er enkel een halve marathon was, kwamen er logischerwijs vooral getrainde atleten aan de start”, aldus de zaakvoerder van FORME.

“Nu hebben mensen nog tot 4 september om zich voor te bereiden. Ze hebben als het ware een doel om voor te trainen. Daarnaast voegen we ook een wedstrijd van tien kilometer toe, omdat een halve marathon toch niet voor iedereen haalbaar is. Voor de rest willen we het concept zoveel mogelijk behouden, aangezien de reacties achteraf enorm positief waren. Veel elementen die het evenement coronaproof maakten, zorgden ook net voor de beleving. Zo blijven we in waves werken en willen we er geen massa-event van maken. We blijven namelijk op hetzelfde parcours en op die paden zou een wedstrijd met pakweg duizend deelnemers onmogelijk zijn. Alleen hopen we dit jaar iets meer in te zetten op de randanimatie achteraf. Vorig jaar lag dat nog moeilijk, maar nu moet er in de buitenlucht toch al iets mogelijk zijn.” (AD)

Inschrijven kan vanaf 1 juni via www.teamforme.be en je kan ook alles volgen op de Facebookpagina van FORME.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.