Florian Van Acker wint derde manche Zomercriterium TTC Drive Oostende

Tornooileider Rainier Verhoest met de vier halve finalisten: Florian Van Acker, Simon Ebode Mvilongo, Matthias Janssens en Beau De Vos. © foto FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

De derde manche van het Zomercriterium 2022 van TTC Drive ging van start met 89 deelnemers. Ook de twee winnaars van de eerste manches, Simon Mvilongo en paralympiër Florian Van Acker waren van de partij. Zoals verwacht stootten beiden door naar de finales.

Mvilongo won in de halve finales van Zandvoordenaar Matthias Janssens (3-0) en Van Acker duldde geen tegenstand van zijn Gullegemse ploegmaat, Beau De Vos (3-0).

In de finale ging Florian Van Acker, bijgenaamd ‘Poef’, geweldig te keer. Hij gunde zijn tegenstander, lid van Dylan Berlaar, geen punt en won overtuigend met 3-0. Van Acker staat nu alleen aan de leiding in de tussenstand van het criterium.

Brian Vanwijnsberghe (Gullegem), Yannick Paridis (Bocholt), Yago Louagie (Gullegem) en Jens Andries (Sint-Niklaas), speelden de halve finales van de B-reeks. De vierde en laatste manche van het TTC Drive Zomercriterium volgt op zaterdag 23 juli, afspraak om 11u. in de Drive Arena, op de Schorre, achter de Mr V Arena in Oostende.

(FRO/ Foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.