Florian Van Acker pakt goud op EK paratafeltennis

© belga
Redactie KW

Florian Van Acker uit Langemark en Laurens Devos hebben woensdag goud behaald op het Europees kampioenschap paratafeltennis in het Zweedse Helsingborg. Van Acker won zijn finale tegen de Hongaar Peter Palos met 3-1. Hij is voor de tweede maal Europees kampioen en wordt meteen ook nummer 1 op de wereldranglijst. Devos won met 3-0 van de Oekraïner Lev Kats, het is zijn derde Europese titel.

Florian Van Acker (verstandelijke) klopte in de finale de Hongaar Peter Palos met 3-1 en werd voor de tweede maal Europees kampioen. Van Acker kwam woensdagochtend in de halve finales uit tegen de Spanjaard Cuesta (WRK 6), een moeilijke tegenstander. Set één en twee verliepen vlot voor Florian met 11-6 en 11-6 winst. Set drie was erg spannend, maar ging naar de Spanjaard. De vierde set ging ook naar de Spanjaard met 9-11, Cuesta nam ondertussen het initiatief in het spel over. In de belle nam Florian opnieuw de bovenhand 11-6.

Florian kwam in de finale uit tegen de Hongaar Palos (WRK-2) aan tafel vier. De speler uit Langemark verloor de eerste set met 10-12, maar herpakte zich in set twee en drie: 11-6 en 11-5. Palos en Van Acker vochten een stevig duel uit in de vierde set. Florian werkte enkele setpunten van Palos weg en benutte zijn eigen matchpunt. Zo werd Florian voor de tweede keer in zijn carrière Europees kampioen, na een eerdere titel in 2015 in het Deense Vejle. En prijkt hij nu ook op de eerste plaats van de wereldranglijst.

(BELGA/RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier