Flore Stappers is Europees kampioen op de 200 meter

© Belgian Deaf sport Committee
Redactie KW

De Oostkampse atlete behaalt na zilver op de 100 meter nu goud op de 200 meter op het Europees kampioenschap voor dove en slechthorende atleten in het Duitse Bochum-Wattenscheid.

Flore Stappers won op de 200 meter goud in 25’29” voor de Russische titelverdedigster Ksenia Golovina (25’50”) en de Nederlandse Elaine Den Exter (25’54”). Eerder behaalde ze op het EK na Den Exter ook een zilveren medaille op de 100 meter. Op die afstand kwam Flore slechts een honderdste van een seconde tekort. Op de 200 meter lukte het wel voor de Oostkampse atlete. Ze kon met de beste tijd (25.44) van alle deelnemers in de reeksen, ondanks een rampzalige start waarin ze dacht het een valse start was, naar de finale die ze dus in een extreme hitte kon winnen.

Na de grote ontgoocheling op de Deaflympics 2017 in het Turkse Samsun kon Flore Stappers (Koninklijke Sporting Kring Doven Brugge en Flanders atletiekclub) na twee jaar zo haar comeback maken. De atlete moest toen in de finale van de 100 meter verstek geven omwille van een opgelopen spierscheur en zag ook de 200 meter, met opnieuw medaillekansen, aan haar neus voorbij gaan. Er volgde een lange revalidatie en in die tijd zag ze haar Nederlandse concurrente Elaine Den Exter enorme vorderingen maken, met onder meer het breken van een Europees record op de 100 meter (12.06) en het behalen van de wereldtitel op de 60 meter indoor.

Flore Stappers werd in 2016 ook al Europees kampioen op de 200 meter, zij het bij de U23, alsook op de 100 meter.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier