Flipkens en Bonaventure dubbelen om beslissende punt tegen Muguruza en Suarez Navarro

© belga
Redactie KW

Bondscoach Johan Van Herck kiest voor Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure in het beslissende dubbelspel van de barrages om een plek in Wereldgroep I van de Fed Cup. Garbiñe Muguruza en Carla Suarez Navarro verschijnen voor Spanje op de baan.

Initieel zouden Bonaventure en Yanina Wickmayer de Spanjaarden Aliona Bolsova (WTA 392) en Maria José Martinez Sanchez (WTA 19) in de ogen kijken. Maar beide captains grijpen dus in. Wickmayer ruimt plaats voor Flipkens, terwijl aan de overzijde Anabel Medina haar twee beste enkelspeelsters aan mekaar koppelt.

Na de twee duels van zaterdag op het hardcourt van de Kortrijkse Lange Munte staan beide landen gelijk. Kirsten Flipkens (WTA 59) zette de Belgen vrijdag op 1-0, met een knappe zege in drie sets (6-3, 4-6 en 6-4) tegen Garbiñe Muguruza (WTA 19). Alison Van Uytvanck (WTA 52) ging nadien kansloos de boot in tegen Carla Suarez Navarro (WTA 27) in twee sets (6-3 en 6-2). Zondag bezorgde Ysaline Bonaventure (WTA 122) de Belgen een nieuwe voorsprong met een stuntzege tegen kopvrouw Muguruza in drie sets: 6-4, 0-6 en 6-4. Yanina Wickmayer (WTA 127) kreeg vervolgens de kans om de Belgische eindzege veilig te stellen, maar ging onderuit tegen Suarez Navarro in twee sets: 6-2 en 6-1.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier