Kirsten Flipkens (WTA 59) zette de Belgen op het hardcourt van de Kortrijkse Lange Munte op 1-0, met een knappe zege in drie sets (6-3, 4-6 en 6-4) tegen Garbiñe Muguruza (WTA 19). Alison Van Uytvanck (WTA 52) ging nadien kansloos de boot in tegen Carla Suarez Navarro (WTA 27) in twee sets (6-3 en 6-2).

Zondag staan opnieuw twee enkelspelen op de agenda. Van Uytvanck kijkt eerst Muguruza in de ogen, waarna het duel volgt tussen Flipkens en Suarez Navarro. Een dubbelspel sluit de barrages af. Ysaline Bonaventure (WTA 226 dubbel) en Yanina Wickmayer (WTA 144) nemen het op tegen Aliona Bolsova (WTA 392) en Maria José Martinez Sanchez (WTA 19). De kapiteins kunnen de samenstelling van de partijen wel nog wijzigen.

Underdog

De Belgen begonnen tegen Spanje als underdog, maar houden dus met twee duels op de teller hun kansen gaaf. Bondscoach Van Herck geloof nog in de eindzege.

"We moeten deze uitslagen aanvaarden en de wedstrijden analyseren", verklaarde kapitein zaterdagavond. "Mijn speelsters moeten recupereren om klaar te zijn voor morgen. Dan volgen opnieuw drie lastige partijen, maar het blijft ons doel er daar minstens twee van te winnen. Ik hoop weer op een volle zaal met zuiderse sfeer, dan moet het lukken."

(Belga)

Kirsten Flipkens (WTA 59) zette de Belgen op het hardcourt van de Kortrijkse Lange Munte op 1-0, met een knappe zege in drie sets (6-3, 4-6 en 6-4) tegen Garbiñe Muguruza (WTA 19). Alison Van Uytvanck (WTA 52) ging nadien kansloos de boot in tegen Carla Suarez Navarro (WTA 27) in twee sets (6-3 en 6-2).Zondag staan opnieuw twee enkelspelen op de agenda. Van Uytvanck kijkt eerst Muguruza in de ogen, waarna het duel volgt tussen Flipkens en Suarez Navarro. Een dubbelspel sluit de barrages af. Ysaline Bonaventure (WTA 226 dubbel) en Yanina Wickmayer (WTA 144) nemen het op tegen Aliona Bolsova (WTA 392) en Maria José Martinez Sanchez (WTA 19). De kapiteins kunnen de samenstelling van de partijen wel nog wijzigen.De Belgen begonnen tegen Spanje als underdog, maar houden dus met twee duels op de teller hun kansen gaaf. Bondscoach Van Herck geloof nog in de eindzege. "We moeten deze uitslagen aanvaarden en de wedstrijden analyseren", verklaarde kapitein zaterdagavond. "Mijn speelsters moeten recupereren om klaar te zijn voor morgen. Dan volgen opnieuw drie lastige partijen, maar het blijft ons doel er daar minstens twee van te winnen. Ik hoop weer op een volle zaal met zuiderse sfeer, dan moet het lukken." (Belga)