Flanders Grand Prix Skeeleren: Sandrine Tas op EK-koers

Sandrine Tas, samen met haar vriend, Peter Michael (Nieuw-Zeeland), die derde werd in de marathon © FRO
Redactie KW

In Zandvoorde wordt de 51ste Flanders Grand Prix skeeleren gereden, de finale van de European Cup. Voor de Belgen (niet allemaal Zwaantjes) staat de driedaagse in het teken van het EK dat donderdag, 16 augustus, van start gaat in Zandvoorde (openingsshow om 19.45u.met COCO Junior and The All Stars) met wedstrijden op de piste en op de weg (Egellaan) en in Oostende voor de marathon (Alfons Pieterslaan, op 23 augustus).

De Portugees Diogo Mareiros won bij de seniores de 1.000 m snelheid, de 10 km puntenkoers én de marathon. Zwaantje Indra Médard nam niet deel aan de marathon. Coach Kwinten Tas wil de EK-geselecteerden optimaal aan de start zien in het EK en daarom worden de wedstrijden beperkt. Toch won Zwaantje Sandrine Tas (dames seniores) de 1.000 m snelheid en de 10.000 m punten. Voor de marathon, onder grote belangstelling in het centrum van Zandvoorde, gaf ze forfait. Zondagnamiddag rijdt ze nog de 10 km afvalling, om punten te pakken voor de eindstand van de European Cup.

“De vorm is beter dan op het WK in Nederland, dat te vroeg kwam na de examens. Nu hebben we ons, op vertrouwd terrein, goed kunnen voorbereiden op het EK. Met wat meeval zitten er enkele medailles in voor België, met Bart Swings, en voor enkele Zwaantjes.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier