Filip Vercruysse zorgt voor nieuw wedstrijdrecord Corpuss-run in Geluwe

Filip Vercruysse uit Vlamertinge schreef de 28ste editie van de Corpuss-run Dwars door Geluwe achter zijn naam. Meteen verbeterde hij het wedstrijdrecord van de prestatieloop ( 44'44") over een afstand van 14,3km. Davy Stieperaere uit Wevelgem (links) werd tweede en Patrick Jonckheere uit Alveringem eindigde derde. (foto LVW) © (foto LVW)
Redactie KW

De achtentwintigste editie van de Corpuss-run Dwars door Geluwe werd in de Gapersgemeente een succes. De jeugdreeksen, jogging en prestatieloop lokten een 900-tal deelnemers naar de start in de Beselarestraat. Filip Vercruysse (35)uit Vlamertinge zorgde voor een nieuw wedstrijdrecord sedert het parcours in 2014 werd vernieuwd.

Vercruysse liep de afstand van 14,3 kilometer in een tijd van 44’44”. Daarmee verbrak hij het record van Mohamed Beirouck (45’57”) met meer dan een minuut. Davy Stieperaere uit Wevelgem werd tweede en Patrick Jonckheere uit Alveringem eindigde derde.

Bij de dames werd voor het eerst het podium betreden door drie loopsters uit Geluwe. Bianca Serroen liep de prestatieloop in een tijd van 55’51”. Nel Deman werd tweede en Eveline Soete eindigde derde. De organisatoren “liepen” na afloop van de stratenloop er dan ook met een brede smile bij. “Alles verliep perfect, we hebben een wedstrijdrecord en voor het eerst drie Geluwse dames die het podium mochten beklimmen”, zegt Kristof Vandamme van de organisatie.

“Wegens lichte blessure geen marathon in Eindhoven waardoor ik in Geluwe aan de start verscheen”

Eveneens een gelukkig man was de winnaar van de 28ste editie. “Het was een plezant parcours met veel interval waardoor het ritme vaak werd onderbroken, dat ligt me wel”, zegt Filip Vercruysse die beroepshalve verbonden is aan de universiteit van Berlijn. Vercruysse won vorig jaar de Mc Briderun en tevens pakte hij de provinciale titel halve marathon. “Ik ben vooral content dat ik vandaag kon deelnemen aan Dwars door Geluwe. Ik heb hier enkele studievrienden die telkens van de partij zijn. Wegens een lichte kuitblessure neem ik geen risico’s waardoor ik zondag niet deelneem aan het BK marathon in Eindhove. Zo kon ik eindelijk eens in Geluwe aan de start verschijnen.”

Een unicum in de rijke geschiedenis van Corpuss-run Dwars door Geluwe. Voor het eerst werd het podium bemand door drie Geluwse dames: winnares Bianca Serroen (55'51
Een unicum in de rijke geschiedenis van Corpuss-run Dwars door Geluwe. Voor het eerst werd het podium bemand door drie Geluwse dames: winnares Bianca Serroen (55’51”), tweede Nel Deman (rechts) en derde Eveline Soete. (foto LVW)© (foto LVW)

Tijdens de eerste doortocht langs de start, halfweg de prestatieloop, had Vercruysse een voorsprong van Ă©Ă©n minuut op zijn naaste achtervolgers. Toen werd reeds duidelijk dat de overwinning hem praktisch niet meer kon ontglippen. Bianca Serroen glunderde eveneens na afloop van de prestatieloop. “Vorig jaar was ik geblesseerd”, zegt de Geluwse. “Eindelijk kan ik eens zegevieren voor eigen volk. Het is mooi dat we met drie Geluwse dames de podiumplaatsen inpalmen.”

(LVW/ foto’s LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier