Filip Vercruysse verscherpt in Valencia zijn eigen record

Filip Vercruysse verbeterde zijn persoonlijk record.© VDB
Filip Vercruysse verbeterde zijn persoonlijk record.© VDB
Redactie KW

De FLAC-atleet uit Vlamertinge bracht zijn persoonlijk record op de marathon in Valencia van 2u18’36” naar een verdienstelijke 2u16’57” en was hiermee de beste Belg.

Zondag had in de Spaanse stad Valencia de veertigste editie van de Maratón Trinidad Alfonso EDP plaats met heel wat wereldtoppers aan de start. Filip Vercruysse (37) verbeterde vorig jaar op hetzelfde parcours zijn persoonlijk record tot 2u18’36” en hoopte zondag opnieuw zijn tijd aan te scherpen. De Vlamertingenaar slaagde in zijn opzet en finishte in 2u16’57” en eindigde hiermee op plaats 62 op veertien minuten van de winnaar, de Keniaan Evans Kiplagat Chebet.

Filip Vercruysse woont en werkt sedert 2014 in Berlijn als onderzoeker aan de universiteit. Lopen is zijn grote passie en zo wilde hij in zijn stad aan de marathon deelnemen. Toen deze omwille van corona werd geannuleerd koos hij opnieuw voor Valencia en duidelijk met succes.

Onder de Belgen was er in de Spaanse stad overigens een knappe prestatie van Hanne Verbruggen. De atlete uit Vlaams-Brabant finishte in 2u29’14”, goed voor een kwalificatie voor de Olympische Spelen. Ze bleef hiermee zestien seconden onder de limiet voor Tokio en verpulverde met die chrono ook haar toptijd van vorig jaar.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.