Fernémont wint Rally van Wallonië, Demaerschalk en Vanneste zesde

© (Foto DM)
Redactie KW

Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) heeft voor eigen volk de Rally van Wallonië gewonnen, de vierde manche van het BK rally. Lara Vanneste finishte aan de zijde van Kevin Demaerschalk (Citroën C3 R5) als zesde.

Op BK-leider Kris Princen na waren alle titelkandidaten van de partij in Namen. De Waalse klassieker draaide al snel uit op een duel tussen Cédric Cherain (VW Polo R5) en Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5). Dankzij betere bandenkeuzes kon Fernémont op zaterdag de leiding overnemen van Cherain. De Skoda-rijder hield zondagnamiddag uiteindelijk nog drie seconden voorsprong over en won zo voor het eerst zijn thuisrally. Cherain neemt na zijn tweede plek de leiding in de BK-tussenstand over.

In de strijd om de resterende podiumplek klopte Sébastien Bedoret (Skoda Fabia R5) merkgenoot Ghislain de Mévius. Xavier Bouche (VW Polo R5) werd vijfde voor Kevin Demaerschalk (Citroën C3 R5), die opnieuw een duo vormde met de uit Oekene afkomstige Lara Vanneste. Vincent Verschueren moest met de Skoda Fabia R5 van het Kemmelse Godrive vrede nemen met de zevende plek na een lekke band. Patrick Snijers (VW Polo R5), Bastien Rouard (Skoda Fabia R5) en Olivier Collard (Skoda Fabia R5) maakten de top tien compleet.

West-Vlaamse Historic-winst

Nog in de R5-categorie maakte Pieter-Jan Michiel Cracco de overstap van een Ford Fiesta R5 naar een Skoda Fabia R5. Cracco Junior maakte een puike start met een zesde plaats zaterdagmiddag, maar viel daarna ver terug na een foutje en mechanische problemen. Vader Philip Cracco (Ford Fiesta R5) werd uiteindelijk de eerste West-Vlaamse piloot aan de finish op een 21ste plek.

In het Junior BRC stond opnieuw geen maat op Grégoire Munster (Opel Adam R2). Poperingenaar Gilles Pyck (Peugeot 208 R2) verloor de aansluiting na een foutje en moest uiteindelijk vrede nemen met een vierde plek bij de Juniors. Stadenaar Glenn Snaet (Peugeot 208 R2) ging zaterdag van de baan. In klasse RC4 noteerden we ook de opgave van Zonnebekenaar Steven Dolfen (Opel Adam R2) met motorpech.

West-Vlaams succes viel er wel te noteren bij de Historics, maar evenwel niet bij de favorieten. Zowel Guino Kenis (BMW M3) en Dirk Deveux (Ford Sierra Cosworth), respectievelijk genavigeerd door Bjorn Vanoverschelde en Kris D’alleine, moest aan de kant met pech. De zege bij de Historics ging uiteindelijk naar Arthur Kerkhove (Ford Escort MK 2), die voor het eerst samenwerkte met de Dadizeelse Isabel Durnez. De Ronsenaar verstevigt daarmee zijn leidersplaats in het Historic-kampioenschap.

(JDH – Foto DM)