Fed Cup voor het eerst in Kortrijk

© BELGA
Redactie KW

Het Fed Cup-barrageduel tussen België en Spanje voor het behoud in de Wereldgroep zal op 20 en 21 april plaatsvinden in SC Lange Munte in Kortrijk.

De Fed Cup is een jaarlijkse internationale tenniscompetitie voor vrouwelijke landenteams.

97 landen doen mee aan het tornooi dat sinds 1963 wordt gehouden. De Fed Cup geniet veel prestige bij toptennissers. De meeste toppers komen dan ook graag uit voor hun land in deze competitie. Op 20 en 21 april spelen de Belgische vrouwen tegen Spanje, in SC Lange Munte in Kortrijk. De Belgische dames promoveerden vorig jaar nog naar de Wereldgroep met de beste 8 landen van de wereld. Tegen Spanje moeten ze zich verzekeren van het behoud.

Het team van kapitein Johan Van Herck verloor begin februari in Luik met 1-3 van Frankrijk in de eerste ronde (kwartfinale) van de Wereldgroep. Spanje klopte in de eerste ronde van de tweede Wereldgroep Japan met 2-3.

Het evenement moet dagelijks meer dan 2500 toeschouwers lokken en kan rekenen op heel wat nationale en internationale media-aandacht.

Arne Vandendriessche, schepen van Sport: “Uiteraard zijn we heel blij dat we de Fed Cup voor het eerst mogen ontvangen in Kortrijk. Niet alleen op sportief vlak, heel wat nationale en internationale tennisfans zullen op die manier ook kunnen proeven van onze mooie stad. Ik nodig alle Kortrijkzanen uit om te komen supporteren voor onze Belgische dames met o.a. Elise Mertens, Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier