Favorieten pakken zege op Dwars Door het Westerkwartier in Oostende

De top 4 bij de heren: Greg Planckaert (4), Stijn Lycke (2), Patrick Jonckheere (3) en winnaar Davy Stieperaere (1).
Redactie KW

Vrijdagavond stonden 161 lopers aan de start van de zesendertigste editie van Dwars door het Westerkwartier, de voorlaatste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2019.

Zowel de dames als de heren moesten drie ronden lopen, goed voor 9 kilometer. Favorieten Annelies Demuynck en Davy Stieperaere pakten de zege.

Stieperaere halve minuut sneller dan Lycke

Na de eerste ronde liepen Davy Stieperaere (Wevelgem) en Stijn Lycke (Brugge) al met een straat voorsprong op Alveringemnaar Patrick Jonckheere, Greg Planckaert (Oostende) en Frederic Declerck (Oostende). In de tweede ronde demarreerde Davy Stieperaere en liep hij solo naar de zege.

Hij liep de drie ronden in 29’32”, meer dan een halve minuut sneller dan Stijn Lycke. Patrick Jonckheere, die leider is in de tussenstand van het criterium, finishte op één minuut. De andere ereplaatsen waren voor Frederic Declerck, Dieter Deturck (Oostende) en Yordi Vanhee (Oostende).

Eindzege voor Sophie Tuttens?

Bij de dames pakte Annelies Demuynck (Bredene) haar tiende zege van het seizoen. Ze finishte in 34’27”, als veertiende tussen de mannen. Doordat ze drie wedstrijden miste, kan ze geen eindlaureate worden.

Die eindzege gaat wellicht naar Sophie Tuttens (Meulebeke). Zij werd tweede en klopte Lies Deruddere (Wevelgem) in de spurt. De andere ereplaatsen waren voor Liesbeth Cappon (Torhout) en Sabrina Samaey (De Haan). De laatste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Keignaertloop op zaterdag 5 oktober. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier