Fans beleven debuut Stoffel Vandoorne in supporterscafé

Zondagnamiddag verzamelden een heleboel fans van Stoffel Vandoorne in café Valentino langs de Meensesteenweg. Ze zaten er op het puntje van hun stoel voor het debuut van de Rumbeekse twintiger in de Formule 1.

© Foto SD

Met naar schatting 150 beleefden ze anderhalf uur GP-wedstrijd in het volgelopen café. Een deel van hen zijn al jaren trouwe fans en kennen elkaar via de supportersclub StoFFeL VaNDooRNe. “Er zijn ook veel nieuwe gezichten bij”, weet bestuurslid Cathy Beuselinck. “Het is leuk dat iedereen Stoffel nu plots begint te kennen en te beseffen tot wat hij in staat is met zijn wagen.”

Ook Nico Witdoek van de club zat aan het scherm gekluisterd. “Mensen beseffen dat er toch Belgen mee kunnen spelen in de autosport. Ik durf zeggen dat hij zeker even goed is als Alonso”, zegt Witdoek overtuigend.

“Hij heeft het super gedaan, zeker als je er ook nog rekening mee houdt dat hij die auto nog niet goed kent”, zegt een trotse vader Patrick na afloop. Stoffel Vandoorne wist in Bahrein uiteindelijk een tiende plaats neer te zetten. Daarmee haalt hij ook meteen zijn eerste punt binnen voor McLaren. Indien Alonso ook binnen twee weken niet mag rijden, zou Vandoorne hem ook in China mogelijks vervangen. (SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.