Fanny Lecluyse pakt EK-goud

© BELGA
Redactie KW

Fanny Lecluyse heeft zondag de Europese titel veroverd in de 200 meter schoolslag op de slotdag van de Europese kampioenschappen kortebaan in het Israëlische Netanya.

De 23-jarige Lecluyse haalde het in de finale in 2:18.49, meer dan een halve seconde sneller dan haar vorige Belgische record (2:19.19), dat ze op 15 november op de Belgische kampioenschappen in Gent had neergezet. Het zilver was voor de Russin Maria Ashtashkina (2:19.69), het brons ging naar de Turkse Viktoria Zeynep Gunes (2:19.73). De amper zeventienjarige Turkse lag in de finale lange tijd aan kop, pas in de laatste vijftig meter kon de Moeskroense haar nog voorbijsteken.

Fanny Lecluyse zette een historische prestatie neer in Netanya. De laatste gouden medaille voor België op de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen dateert immers al van 1999, toen Brigitte Becue in het Portugese Lissabon de beste was op de 100 meter schoolslag. Lecluyse heeft een uitstekend EK achter de rug, met ook al een zilveren medaille op de 50 meter schoolslag en een vierde plaats in de 100 meter. Zondagochtend had ze in de reeksen de tweede tijd neergezet, waarna ze meteen verzekerd was van haar derde finale deze week in Israël.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.