Voorlopig moest Lecluyse het met achtste plaatsen doen op een Europees toernooi. Nu wordt ze zesde, maar blijft ze wel ver boven haar persoonlijk record (2:23.77). Voor een medaille had ze daar 34 honderdsten moeten afdoen.

"Ik realiseerde 2:26.01. Daarmee kom ik in de buurt van mijn chrono uit de halve finales (2:25.76). Dat is de tijd die ik op dit moment waard ben. Het is geen supertijd, maar 2 maanden geleden twijfelde ik nog om de 200 te zwemmen. Ik mag dus al blij zijn met deze zesde plaats. Ik voelde me maandag wat beter, maar aan de vermoeidheid heeft het niet gelegen", aldus Lecluyse.

"Ik ben bewust wat trager vertrokken in de hoop sneller te eindigen, maar op het einde was het te zwaar. Ik heb nooit echt een goed gevoel gehad in deze race. Ik herinner me nog hoe ik me voelde toen ik mijn BR benaderde in Kazan (in 2015). Mijn techniek is hetzelfde, maar ik kan het geen 200 meter trekken. In de laatste 50 meter zak ik erdoor. Daar moet ik op training aan werken. Ik geloof erin dat het goed zal komen tegen de Olympische Spelen in 2020. Ik kan na mijn afgeronde studie nu alles op het zwemmen zetten, zodat ik ook meer kan rusten."

Woensdag komt Lecluyse nog aan de start op de 50m schoolslag. Lecluyse plaatste zich met haar chrono van 2:25.76 ook voor het WK van volgend jaar in het Zuid-Koreaans Gwangju (12-28 juli 2019). Ze is na Kimberly Buys (100m vlinder) en Louis Croenen (200m vlinder) de derde Belgische die daarin slaagt op dit EK.

(BELGA)

Voorlopig moest Lecluyse het met achtste plaatsen doen op een Europees toernooi. Nu wordt ze zesde, maar blijft ze wel ver boven haar persoonlijk record (2:23.77). Voor een medaille had ze daar 34 honderdsten moeten afdoen."Ik realiseerde 2:26.01. Daarmee kom ik in de buurt van mijn chrono uit de halve finales (2:25.76). Dat is de tijd die ik op dit moment waard ben. Het is geen supertijd, maar 2 maanden geleden twijfelde ik nog om de 200 te zwemmen. Ik mag dus al blij zijn met deze zesde plaats. Ik voelde me maandag wat beter, maar aan de vermoeidheid heeft het niet gelegen", aldus Lecluyse. "Ik ben bewust wat trager vertrokken in de hoop sneller te eindigen, maar op het einde was het te zwaar. Ik heb nooit echt een goed gevoel gehad in deze race. Ik herinner me nog hoe ik me voelde toen ik mijn BR benaderde in Kazan (in 2015). Mijn techniek is hetzelfde, maar ik kan het geen 200 meter trekken. In de laatste 50 meter zak ik erdoor. Daar moet ik op training aan werken. Ik geloof erin dat het goed zal komen tegen de Olympische Spelen in 2020. Ik kan na mijn afgeronde studie nu alles op het zwemmen zetten, zodat ik ook meer kan rusten."Woensdag komt Lecluyse nog aan de start op de 50m schoolslag. Lecluyse plaatste zich met haar chrono van 2:25.76 ook voor het WK van volgend jaar in het Zuid-Koreaans Gwangju (12-28 juli 2019). Ze is na Kimberly Buys (100m vlinder) en Louis Croenen (200m vlinder) de derde Belgische die daarin slaagt op dit EK.(BELGA)