Lecluyse springt als eerste Belg dinsdagmorgen het zwembad in voor de 50m schoolslag, waar ze in de zesde en laatste serie op zoek gaat naar een plek in de halve finale. Met een referentietijd van 30.11 heeft de Kortrijkse zwemster de tiende snelste tijd van alle deelneemsters. De zestien beste tijden stoten door naar de halve finales van dinsdagavond.

Vrijdag komt de 26-jarige Lecluyse ook nog in actie op de 100m schoolslag, maar waarschijnlijk kijkt ze het meest uit naar zondag. Op de laatste dag van het WK gaat ze in haar beste discipline, de 200m schoolslag, in de series op zoek naar een plek in de finale. De acht besten plaatsen zich rechtstreeks voor de finale zondagavond.

Emmanuel Vanluchene. © Foto Belga

Emmanuel Vanluchene duikt woensdag pas het Chinese zwembad in voor de 100m vlinderslag. Ook in de 100m wisselslag op donderdag en de 100m vrije slag op zaterdag komt de 26-jarige Vanluchene in actie.

Twee jaar geleden stuurde België nog negen zwemmers naar het WK zwemmen kortebaan in Windsor, Canada. Dit jaar haalden Pieter Timmers, Kimberly Buys, Louis Croenen en Valentine Dumont de limiet voor het WK ook, maar kozen er voor om niet af te reizen naar China.

(Belga)

Lecluyse springt als eerste Belg dinsdagmorgen het zwembad in voor de 50m schoolslag, waar ze in de zesde en laatste serie op zoek gaat naar een plek in de halve finale. Met een referentietijd van 30.11 heeft de Kortrijkse zwemster de tiende snelste tijd van alle deelneemsters. De zestien beste tijden stoten door naar de halve finales van dinsdagavond. Vrijdag komt de 26-jarige Lecluyse ook nog in actie op de 100m schoolslag, maar waarschijnlijk kijkt ze het meest uit naar zondag. Op de laatste dag van het WK gaat ze in haar beste discipline, de 200m schoolslag, in de series op zoek naar een plek in de finale. De acht besten plaatsen zich rechtstreeks voor de finale zondagavond.Emmanuel Vanluchene duikt woensdag pas het Chinese zwembad in voor de 100m vlinderslag. Ook in de 100m wisselslag op donderdag en de 100m vrije slag op zaterdag komt de 26-jarige Vanluchene in actie.Twee jaar geleden stuurde België nog negen zwemmers naar het WK zwemmen kortebaan in Windsor, Canada. Dit jaar haalden Pieter Timmers, Kimberly Buys, Louis Croenen en Valentine Dumont de limiet voor het WK ook, maar kozen er voor om niet af te reizen naar China.(Belga)