https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Familie Polfliet-Brulez trekt wekelijks loopoutfit aan

De familie Polfliet-Brulez één van de vele sportende families bij de Ingelmunsterse atletiekclub. (foto CLY)
Redactie KW

Bij atletiekclub AVI lijkt het coronagebeuren stilaan tot het verleden te behoren. Er wordt weer wekelijks stevig getraind op het gemeentelijk sportcentrum. Aangezien AVI het sporten in familieverband hoog in het vaandel draagt, troffen we het sportieve gezin Polfliet-Brulez aan op training.

Wellicht was het papa Francky Polfliet (48) die het gezin aan het sporten bracht. Beroepshalve is hij metaalbewerker, maar in een vroeger leven was hij ooit aan de slag als wielrenner bij de Ingelmunsterse formatie Soenens-Germond. “Toen de geboorte van de dochter eraan kwam, slaagden we er niet meer in om iedereen te mobiliseren voor de koers en ben ik ermee gestopt”, aldus Francky. “Stilzitten was echter niets voor mij en ik ben dan gestart met lopen bij VAD Dadizele als vrije sporter. Intussen loop ik al tien jaar en probeer me te specialiseren in de lange afstand. Het sporten blijft recreatief en ik doe het vooral voor de conditie en het sociaal contact. AVI is voor mij een schitterende club en ik heb hier al veel vrienden. Ik probeer nu een drietal keren te lopen per de week, maar neem ook deel aan wedstrijden veldlopen zoals de jaarlijkse Brigandsloop. Ik wil het blijven doen zolang de gezondheid het toelaat.”

Dochter Alana (17) trad in de voetsporen van haar vader en is een echt atletiektalent. “Ik loop al sinds mijn zevende en heb een voorkeur voor de lange afstanden”, geeft Alana mee. “Ik win enorm veel wedstrijden en heb al een rijk gevuld palmares zoals verschillende provinciale titels op de piste en ik won ook al heel wat veldlopen. Ik overweeg wel een overstap naar het cyclocrossen, maar dat wil ik de eerste jaren blijven combineren met veldlopen.”

Mama Sabine Brulez (48) loopt zelf al tien jaar. “Ik ben ermee begonnen door de dochter”, lacht Sabine. “Ik trok steeds mee naar de wedstrijden en ik vond het te koud om steeds aan de kant te blijven staan. Ik heb me dan ingeschreven voor een Start to Run en daarna ben ik blijven doorgaan tot op vandaag. Ze noemen mij bij AVI een tombolaloper, want na iedere wedstrijd is er nog een tombola voor de deelnemers en daar ben ik steeds bij. Het lopen bij AVI betekent voor mij een echte uitlaatklep.” (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.