Ex-judoka Gella Vandecaveye krijgt plek in Hall of Fame

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De ex-atlete trekt hiervoor vrijdag naar de Kazachse hoofdstad Astana.

Gella zal er deel uit maken van de Hall of Fame van alle grote judo-iconen uit de geschiedenis. Slechts twee Belgische judoka’s gingen haar voor : Robert Van de Walle en Ingrid Berghmans. Vandecaveye, de enige vrouw in België met twee olympische medailles en tweevoudig wereldkampioene, zegt aangenaam verrast te zijn. “Elf jaar na mijn afscheid deze onderscheiding toebedeeld krijgen is een grote eer. Het is een select clubje van judokampioenen en ik ben blijkbaar de derde vrouw tot nu toe”, glundert Gella.

De ex-topsporter heeft zich omgeschoold tot zelfstandig ondernemer in de PR & Sport Consulting en heeft nauwelijks nog banden met het judo. “Ik zal mijn afkomst en het judo nooit verloochenen, want ik heb veel te danken aan mijn sportcarrière, maar ik ben door het verstrijken van de jaren het judo ontgroeid. Mijn toekomst en job situeert zich in het bedrijfsleven. Events, teambuildings, incentives begeleiden en organiseren, netwerking, promotie maken voor producten en diensten, dat is mijn core business. Motivatiesessies, getuigenissen, debatten voeren, mensen inspireren… dat geeft me nu euforie en voldoening, en daar kan ik mijn ei in kwijt”, aldus Vandecaveye.

Het WK judo vindt plaats in Astana van 24 tot 30 augustus. Tweevoudig wereldkampioene Gella Vandecaveye hoopt na 14 jaar eindelijk op een Belgische opvolger en rekent Charline Van Snick tot de favorieten.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier