Evy Pieters en Matthijs Casteele winnen 38ste Dwars door Bekegem

Redactie KW

De Molenlopers van Bekegem kregen op de nationale feestdag 460 deelnemers aan de start voor de 38ste editie van Dwars door Bekegem, een drieluik met jeugdloop en jogging, een wedstrijd (7,5km) voor dames en B-Veteranen +60 én de prestatieloop (11,2km) voor heren.

Bij de dames maakte Evy Pieters (Torhout) er een onewomanshow van. Ze won in 28′, voor Veronique Coene (Beernem), Sabine Dejaeghere (Ardooe)en Nathalie Pluvier (Zerkegem). Bij de veteranen ging de zege naar Jean-Paul Praet, 8-voudig winnaar van de Nacht van Torhout met WR in 6u03′, voor Marc Deweert (Oostende).

Bij de heren zagen we een spannende strijd voor de zege. De vier favorieten, Thijs Vander Meersch (Torhout), Tom Vanslambrouck (Zerkegem), Matthijs Casteele (Kortrijk) en Thomas Dekeyzer, voerden samen de forcing in de eerste ronde. In de tweede ronde versnelde Matthijs Casteele. Vanslambrouck kon nog even volgen, maar moest dan ook afhaken. Casteele won uiteindelijk met 15 seconden voorsprong op Vanslambrouck. Vander Meersch werd derde, voor Jetro Vanhecke (Oostende), Karel Moerman (Diksmuide), Thomas Dekeyzer (Koekelare) en Pieter Vanroose (Diksmuide). De volgende wedstrijd van het Runningcenter Criterium is de 32ste Jogging van de Tassche (10km) in Ardooie op 4 augustus.

(FRO – Foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.