Evi Milh van turnclub De Zeester haalt goud op Coupes Nationales Tumbling in Frankrijk

Redactie KW

Evi nam voor het eerst deel aan de internationale competitie Coupes Nationales in de hoogste tumblingcategorie (A niveau), op uitnodiging van Union Acrobatique Metz-Moselle.

Zaterdagmorgen 3 mei waren het de kwalificaties en haar eerste reeks was voortreffelijk met een moeilijkheid 5.40 en een uitvoering van 25,70 punten totaal 31.10 punten. Ook haar tweede reeks was heel goed tot aan de salto rugwaarts gestrekt met dubbele schroef, waar ze net teveel rotatie had en daardoor rugwaarts verder doorviel op haar rug. Conclusie : totaal 26.30 punten en eindtotaal 57.40 punten en een voorlopige derde plaats tot gevolg.

In de finale sprong Evi in haar eerste reeks net iets minder goed met 30,60 punten. Haar twee concurrentes sprongen dubbele salto op het eind en hadden wat meer punten, maar de schade bleef beperkt. Evi’s tweede reeks bevatte echter meer moeilijkheid met haar dubbele schroef. De tweede reeks was nu wel met een correcte landing en ze behaalde 32.30 punten. Goed voor goud, want de concurrentie raakte daar niet meer boven.

Direct internationaal succes dus voor de gymnaste van De Zeester die bewees dat ze internationaal van een Française en een Russische kan winnen! Met deze prestatie behaalde Evi ook de beide minima (in uitvoering en moeilijkheid) om deel te nemen aan het Frans kampioenschap begin juni 2014 in Lyon.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.