De Internationale Military van Waregem, die volgende week donderdag van start gaat en zondag op het domein van het kasteel van Hemsrode met de crosscountry afgesloten wordt, kan opnieuw rekenen op een bijzonder sterk deelnemersveld. "Normaal treden er maar zes landen aan op een Nations Cup, maar wij hebben er volgende week opnieuw acht aan de start", onderstreepte afgevaardigd bestuurder Tom Ryckewaert het aanzien van de Waregemse Eventing.

"Het heeft ook te maken met het feit dat het eindklassement van de Nations Cup Eventing vanaf volgend jaar in aanmerking komt voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. Na de Wereldruiterspelen, die in 2018 in Amerika zullen plaats vinden, zijn de vijf beste landen van dit WK al geplaatst voor Tokio. Maar het land dat later op het jaar het hoogst uitkomt in het eindklassement van de Nations Cup, buiten de vijf reeds gekwalificeerde naties, mag dan eveneens naar de Spelen in Japan. Een en ander heeft voor gevolg dat de Japanners dit jaar al naar Waregem komen om zo goed mogelijk te presteren tijdens de Spelen in eigen land".

"Regerend wereldkampioene Sandra Auffarth voert het Duitse team aan, dat vorig jaar nog zilver veroverde op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro", vulde perschef Mathias Wentein aan. "Daarnaast zijn Spanje, Frankrijk, Engeland, Nederland, Zweden, Japan en uiteraard België van de partij. Voor de Belgen geldt de Military van Waregem tevens als Belgisch kampioenschap."

Joris Vanspringel, die vorig jaar in Waregem met Lully des Aulnes de nationale titel bij de senioren veroverde, moet nu een beroep doen op Imperial van de Holtakkers: "Tijdens het voorbije EK brak er bij Lully een stukje bot af aan de rechter achterknie. Daarom werd ze deze week geopereerd en dus moet ik met Imperial het BK rijden", aldus Vanspringel. "Maar de tegenstand kan er vanop aan dat ik mijn titel tot het uiterste ga verdedigen en dat ik hem zeker niet ga weg schenken."

(Belga)