Eveline Deblauwe en Andy Vanhaelewyn domineren Dwars door Dadizele

In de Dwars door Dadizele was er ook een massajogging waarvan wij hier een beeld zien. (Foto JS) © © JAN STRAGIER
Redactie KW

De 39ste Dwars door Dadizele in een organisatie van Vrienden Atletiek Dadizele was meteen ook het provinciaal kampioenschap van de Vrije Sporters.

Bij de dames die twee ronden of 4500m moesten lopen nam Dapalo-atlete Eveline Deblauwe meteen de leiding en dreef haar voorsprong stilaan op om solo de eindmeet te halen. Nel Deman van Kortrijk en Krista Noyez van AC Staden die al drie keer de stratenloop in Dadizele won, mochten mee op het podium.

Bij de mannen die vier ronden of 9000m moesten lopen zonderde in de eerste ronde een kopgroep van acht atleten zich af en daaruit koos in de tweede ronde al oud-Dadizelenaar en huidig Ingelmunsternaar Andy Vanhaelewyn het hazenpad. Hij zette een knappe wedstrijd neer en zonderde zich gaandeweg af van de achtervolgers die hem nooit meer konden bedreigen. Hij liep die 9000m in 30’38” wat dicht bij zijn recordloop van vorig jaar aanleunde. Het was meteen zijn vierde zege in deze Dwars door Dadizele in vijf jaar tijd. Maxim Kerremans van AC Staden werd afgescheiden tweede voor Stijn Vermeulen van Dapalo.

Provinciale kampioenen

De provinciale kampioenen bij de dames zijn Evi Borry van Dapalo bij de scholieren, Jolien Debaere van VAD bij de juniores, Leonie Gouhie van VAD bij de seniores 1, Eveline Deblauwe van Dapalo bij de seniores 2, Krista Noyez van AC Staden bij de dames sportiva’s 1, Greet Maddens van Dapalo bij de Sportiva’s 2 en Marie-Therese Alleman van Ieper bij de Sportiva’s 3.

Bij de heren ging de titel naar Evert Cottyn van AC Staden bij de scholieren, Maxim Kerremans van AC Staden bij de juniores, Stijn Vermeulen van Dapalo 1 bij de seniores 1, Andy Vanhaelewyn van AVI bij de seniores 2, Christ Vandenbroucke van Dapalo bij de veteranen 1, Frank Lannoo van AVI bij de veteranen 2 en Ignace Bekaert van Dapalo bij de veteranen 3.

Er namen in totaal 564 atleten deel aan deze 39ste editie van de Dwars door Dadizele.

(RBD – foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier