https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Estafettetraditie van KKS in ere gehouden”

Joshua Tremmerie, Lars Herreman, Robbe Vanfleteren en Dylan Monserez pakten een gouden en een bronzen medaille. © GD
Redactie KW

Afgelopen zaterdag werden in Waregem de West-Vlaamse kampioenschappen aflossingen georganiseerd. Het sprintersteam van Kortrijk Sport heeft een estafettetraditie en ontgoochelde niet. Het viertal, bestaande uit Joshua Tremmerie, Lars Herreman, Robbe Vanfleteren en Dylan Monserez, haalde immers brons op de 4×100 m en goud op de 4×200 m. “De estafettetrainingen van de afgelopen weken hebben hun vruchten afgeworpen”, klinkt het bij een tevreden Dylan Monserez.

Kortrijk Sport haalde in de laatste 12 edities tien keer goud op de 4×100 m alle categorieën bij de mannen, maar dit keer moesten ze de favorietenrol wel laten aan MACW. “Puur op basis van de individuele tijden waren zij het snelste team”, aldus Dylan Monserez. “Toch waanden we ons niet kansloos, want een estafette is zoveel meer dan een optelsommetje van tijden. We weten dat we met de wissels altijd wat tijd kunnen goedmaken en het is altijd mogelijk dat een ander team volledig de mist ingaat.”

Het mocht niet baten, want voor MACW maakten vooral Yoran Deschepper en Rendel Vermeulen het verschil. Ze finishten als eerste in 43.26. Kortrijk Sport en FLAC kwamen gelijktijdig over de finish in 43.63, maar uiteindelijk bleek FLAC een fractie sneller dan de Kortrijkzanen.

Goud

“MACW was duidelijk de beste en heeft dan ook verdiend gewonnen. Wij maakten bij de laatste wissel een klein foutje waardoor we het zilver nog aan FLAC moesten laten, maar we waren tevreden met de bronzen medaille.”

Die derde plaats bleek slechts een voorbode van wat nog moest komen. Op de 4×200 m nam hetzelfde viertal het opnieuw op tegen favoriet MACW en nu gingen ze wel met goud lopen in een tijd van 1.30.90. Na een spannende wedstrijd kwam slotloper Dylan Monserez vier honderdsten eerder over de finish dan Yoran De schepper. “Dat was een mooie revanche”, zegt de Kortrijkse sprinter met een knipoog. “Toen ik de stok kreeg, dacht ik dat zilver het hoogst haalbare zou zijn. Er was een klein gaatje tussen Yoran en mezelf, maar door de goeie stokwisseling maakte ik dat onmiddellijk goed. In de bocht voelde ik dat ik nog sneller kon, maar ik probeerde het in de laatste rechte lijn af te maken en dat is gelukt.”

Volgend seizoen

Monserez heeft deze zomer nog niet veel wedstrijden afgewerkt en dat was een bewuste keuze. “Door corona en de onzekerheid over wedstrijden heb ik geen volledige opbouw gehad. Bovendien werd de piste in Kortrijk vernieuwd waardoor ik noodgedwongen moest uitwijken naar Zwevegem, maar daar hadden we geen materiaal ter beschikking om specifiek te trainen. Op die manier was de motivatie ook wat weg. Ik ben vooral aan het werken met het oog op het volgende winter- en zomerseizoen.” Volgende week staat voor hem wel nog het BK estafette in Jambes op het programma. “Als we daar een finaleplaats halen dan zal dat kampioenschap geslaagd zijn. Toch sluit ik niet uit dat ik daarna ook nog eens een individuele 200 m zal lopen, want met de vorm die ik afgelopen zaterdag liet zien, zit daar misschien wel nog een mooie tijd in”, besluit hij. (GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.