Ereburger Dirk Van Tichelt zet punt achter judocarrière

Dirk Van Tichelt kondigde zijn afscheid vrijdag aan tijdens een persconferentie in Brugge. © belga
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Vandaag, vrijdag, maakte judoka Dirk Van Tichelt (36) bekend hij een punt zet achter zijn judocarrière. De ‘Beer van Brecht’ heeft een speciale band met Koksijde.

Sinds zijn jeugdjaren is hij aangesloten bij de Koksijdse judoclub. Voor de Koksijdse jeugd was hij daarom een voorbeeld en zette hij de judosport én de gemeente wereldwijd op de kaart. Om zijn opmerkelijke prestaties en zijn indrukwekkende palmares kende de gemeente hem de titel ‘ereburger van Koksijde’ toe.

Burgemeester Marc Vanden Bussche prees de judoka voor zijn sterk karakter, talent en doorzettingsvermogen. Dirk pakte brons op de Olympische Spelen in Rio vier jaar geleden en werd Europees kampioen in de klasse tot 73 kg.

In 2008 werd hij Europees kampioen en op het WK eindigde hij twee keer op de derde plaats (2009 en 2013). De Beer van Brecht is sinds september 2016 ereburger van Koksijde.

Lees verder onder de foto

Dirk Van Tichelt (in het midden) met zijn bronzen olympische medaille kreeg de titel 'ereburger van Koksijde' en dat werd destijds feestelijk gevierd met de garnalenpaella van de Koninklijke Orde van de Paardevisser.
Dirk Van Tichelt (in het midden) met zijn bronzen olympische medaille kreeg de titel ‘ereburger van Koksijde’ en dat werd destijds feestelijk gevierd met de garnalenpaella van de Koninklijke Orde van de Paardevisser.© MVO

Dirk had al eerder laten uitschijnen dat hij twijfels had bij het verderzetten van zijn carrière, maar de coronacrisis met het uitstel van de Olympische Spelen en een nekblessure die hem blijft parten spelen, gaven de doorslag voor zijn beslissing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier