Enzo Ide maakt comeback in EK Rallycross na lange revalidatie

Het Zweedse rallycross team JC Raceteknik zal voor dit jaar met twee auto’s uitbreiden in het FIA European Rallycross Championship. Een ervan krijgt de Enzo Ide mee in de wagen. Na een zwaar hoofdletsel en zware revalidatie keert de West-Vlaming nu terug.

Enzo Ide, hier op archiefbeeld in 2016, maakt normaal in mei zijn comeback in de autosport. © belga

De zoon van de industrieel Joris Ide uit Zwevezele geraakte vorig jaar zwaar geblesseerd na een ongeval thuis. In augustus 2019 liep Enzo Ide hierbij ernstige hoofdletsels op en lag hij zelfs een tijdje in een coma. Hij revalideert zeer goed en mag dus weer racen. De start van het EK Rallycross is voorzien begin mei in Portugal, maar gezien de huidige coronacrisis is die datum nog erg onzeker.

Enzo Ide heeft een succesvolle racecarrière achter zich, met een titel in de Blancpain Sprint Series als mooiste wapenfeit, naast een zege in de 24 Uur van Zolder, beide voor Audi en WRT. In 2018 debuteerde hij in de rallycross en in 2019 nam hij met JC Raceteknik op het Belgische circuit van Spa deel aan het WK Rallycross.

Enzo Ide start in de Rallycross in een Audi S1 Supercar en is van plan het volledige seizoen te rijden in het FIA European Championship. Op 16 en 17 mei doet het kampioenschap ook ons land aan, gevolgd door wedstrijden in Noorwegen, Zweden, Frankrijk en Letland.

“Dat ik nog kan rijden, is te danken aan het onwaarschijnlijke werk van de artsen en verpleegkundigen die mij heel de tijd geholpen en bijgestaan hebben”, zegt hij. “Ook mijn echtgenote, mijn familie en vrienden wil ik bedanken. Ik ben zeer blij dat ik in staat ben om weer op dit niveau aan autosport te doen. Mijn dank ook aan de mensen van het team. Ik doe geen uitspraken over prestaties of plaatsen, dat lijkt me te vroeg, maar als ik aan autosport kan doen, is dat niet om te figureren. Ik vraag overigens dat iedereen in deze moeilijke periode elkaar steunt en verantwoord is, zodat we met zijn allen zo snel mogelijk weer allemaal samen onze passie kunnen beleven.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.