"Twee ligamenten in de linkerenkel zijn gescheurd. Een operatie is niet nodig. Maar dit is een slechte start voor de ploegachtervolging", zei bondscoach Ferre Spruyt donderdag. "Ik hoop dat Sandrine midden december weer het ijs op kan. Momenteel traint ze thuis. Dat betekent dat we de eerste vier wereldbekerwedstrijden niet met de teampursuit zullen meedoen."

Aan het driedaagse toernooi doen negen Belgische schaatsers mee. De meesten zijn woensdag in het schaatsdorp gearriveerd. De nationale titelstrijd is onderdeel van de Internationale Duitse kampioenschappen. In totaal hebben zich 136 schaatsers uit acht landen voor deze wedstrijden gemeld.

Tas, die aan haar tweede seizoen op het ijs bezig is, zou uitkomen op vijf onderdelen: 500, 1000, 1500 en 3000 meter en de massastart, een minimarathon over zestien ronden. Anke Vos, die in Inzell op dezelfde dag als Tas ten val kwam, heeft een heupblessure opgelopen. Spruyt: "Voor haar komt het BK te vroeg, misschien kan ze een langere afstand rijden."

Bart Swings, de meest prominente Belgische schaatser, koos de 1000, 1500 en 5000 meter en de massastart. In het recente verleden gaf Swings bij de Belgische kampioenschappen forfait. Het bescheiden evenement, voor hem zonder noemenswaardige tegenstand, was maar slecht te combineren met de voorbereiding op de internationale krachtmetingen.

Het is voor het eerst dat de Belgische titelstrijd in de Max-Aicher-Arena in Inzell wordt gehouden. Doorgaans vond het toernooi plaats op de semi-overdekte kunstijsbaan van Eindhoven, omdat binnen de eigen grenzen geen 400-meterpiste is. Daardoor kunnen Swings en co in eigen land geen ijstrainingen afwerken. Swings en junior Jason Suttels namen het afgelopen weekend bij wijze van training deel aan de Nederlandse marathon in Deventer. Bij de eliteschaatsers eindigde Swings als dertiende. Omdat hij de eerste marathon van de KNSB-reeks had gewonnen, staat hij in het klassement op de zevende plaats. Suttels werd 38e in de koers van de beloften.

(Belga)

"Twee ligamenten in de linkerenkel zijn gescheurd. Een operatie is niet nodig. Maar dit is een slechte start voor de ploegachtervolging", zei bondscoach Ferre Spruyt donderdag. "Ik hoop dat Sandrine midden december weer het ijs op kan. Momenteel traint ze thuis. Dat betekent dat we de eerste vier wereldbekerwedstrijden niet met de teampursuit zullen meedoen." Aan het driedaagse toernooi doen negen Belgische schaatsers mee. De meesten zijn woensdag in het schaatsdorp gearriveerd. De nationale titelstrijd is onderdeel van de Internationale Duitse kampioenschappen. In totaal hebben zich 136 schaatsers uit acht landen voor deze wedstrijden gemeld. Tas, die aan haar tweede seizoen op het ijs bezig is, zou uitkomen op vijf onderdelen: 500, 1000, 1500 en 3000 meter en de massastart, een minimarathon over zestien ronden. Anke Vos, die in Inzell op dezelfde dag als Tas ten val kwam, heeft een heupblessure opgelopen. Spruyt: "Voor haar komt het BK te vroeg, misschien kan ze een langere afstand rijden." Bart Swings, de meest prominente Belgische schaatser, koos de 1000, 1500 en 5000 meter en de massastart. In het recente verleden gaf Swings bij de Belgische kampioenschappen forfait. Het bescheiden evenement, voor hem zonder noemenswaardige tegenstand, was maar slecht te combineren met de voorbereiding op de internationale krachtmetingen. Het is voor het eerst dat de Belgische titelstrijd in de Max-Aicher-Arena in Inzell wordt gehouden. Doorgaans vond het toernooi plaats op de semi-overdekte kunstijsbaan van Eindhoven, omdat binnen de eigen grenzen geen 400-meterpiste is. Daardoor kunnen Swings en co in eigen land geen ijstrainingen afwerken. Swings en junior Jason Suttels namen het afgelopen weekend bij wijze van training deel aan de Nederlandse marathon in Deventer. Bij de eliteschaatsers eindigde Swings als dertiende. Omdat hij de eerste marathon van de KNSB-reeks had gewonnen, staat hij in het klassement op de zevende plaats. Suttels werd 38e in de koers van de beloften.(Belga)