Enkel- en dubbeltornooi TC Roeselare over drie weken gespreid

Ongeveer 40 kinderen namen deel aan het jeugdkamp van TC Roeselare. Dat was genieten. © foto SM
Stijn Moerman

Zaterdag gaat het Autohandel Callant TCR Open van start bij TC Roeselare. Er wordt begonnen met het enkeltornooi, een week later komt het dubbeltornooi erbij. “Om de druk wat te spreiden, hebben we het tennistornooi opgesplitst en gespreid over drie weken”, aldus Dirk de Vries.

Er heerste vorig weekend een drukte vanjewelste bij TC Roeselare, want maar liefst veertig kinderen namen deel aan het jeugdkamp. Dirk de Vries geniet van de drukte op het terrein. “Het is een zwaar jaar geweest voor iedereen”, aldus Dirk. “Liefst negen maanden moesten we de deuren dichthouden. Geen tornooien, geen lessen, geen interclub… Zoiets doet pijn. Nog een geluk dat ik over twee padelvelden beschik, want dat was het enige wat nog mocht. Dat heeft de club het voorbije jaar voor een deel recht gehouden. Momenteel tellen we maar liefst 300 padelleden, daar ben ik blij mee. (lacht) Dan toch iets positiefs aan corona. Maar ik ben vooral blij dat de bar weer open is. Dat blijft voor veel clubs toch het allerbelangrijkste.”

Ademruimte

De sympathieke Nederlander is blij dat zaterdag zijn Autohandel Callant TCR Open van start kan gaan. “In tegenstelling tot de vorige edities duurt het tornooi nu drie weken. We beginnen met het enkeltornooi en een week later komt het dubbeltornooi erbij. Zo overlappen beide tornooien elkaar maar één week en wordt de drukte wat gespreid. Het geeft wat meer ademruimte. Zeker in het geval het zou regenen… En in België weet je nooit.”

Begin deze week stond het aantal inschrijven op 330 deelnemers. “Net als bij veel andere clubs ligt het aantal inschrijvingen lager dan gewoonlijk. Komt het door corona of de populariteit van padel, ik weet het niet. Het is natuurlijk ook zo dat de deelnemers aan het dubbeltornooi nu nog een week extra hebben om in te schrijven. Ik hoop toch zo’n 600 deelnemers te mogen verwelkomen. Net zoals de voorbije jaren zullen we er alles aan doen om hen in de watten te leggen en een gezellig tornooi te bezorgen op onze prachtige accommodatie in het groen”, aldus Dirk, die hoofdsponsor Autohandel Callant uitdrukkelijk wil bedanken voor de steun na het lastige coronajaar. De club voorziet ook voor elke deelnemer een leuk welkomstgeschenk.

Padelhal komt eraan

Ondertussen zitten de werken aan de nieuwe indoor padelhal op schema. “Normaal zou alles klaar moeten zijn tegen eind oktober. We zullen wel niet met vaste uren of abonnementen werken, want we willen iedereen de kans geven om padel te komen spelen. Daardoor verlies ik misschien wel enkele extra abonnementen, maar ik wil met de club toegankelijk blijven voor iedereen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.